zondag 31 december 2023

oude jaars dag

 zondag 31 december 2023 


Oud jaar dat is het. De laatste dag van 2023. Wat een jaar met vele ups maar ook vele downs. We hebben veel mensen verloren maar er ook bij gekregen.

Zo onze lieve Linde de dochter van mijn nicht en haar man. Gisteren waren we op de traditionele bijeenkomst bij broer en schoonzus voor de oliebollen. Het is dan traditie dat de kinderen en mijn broer met elkaar oliebollen bakken onder het genot van Glühwein.

Wij krijgen dan ook altijd mee en schuiven even aan om met elkaar het oude jaar uit te luiden. En zo gebeurde dat gisteren ook weer en hebben wij hier een voorraadje oliebollen en appelflappen staan waar we ons vandaag ook nog te goed aan kunnen doen.

  

Zoals ik in mijn blog van vorige week melde zou ik nog laten weten hoe het de kerkdienst met zang van ons gelegenheidskoor is verlopen. Nou ik durf te zeggen een succes. De kerk zat vol en wij als koor hebben ons van onze beste kant laten horen. We hebben elkaar beloofd om het volgend jaar weer te doen. 

Verder was het de afgelopen week rustig. Heb nog een leuke rondleiding in de borg verzorgd met een aantal collegae voor kinderen uit de Oekraïne. Dat was een mooie ervaring met tolken en kinderen die heel veel plezier beleefden. Ze konden zich verkleden als ze dat wilden en daar waren ze wel voor te porren.  


Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan Janneke en daar met elkaar het jaar afgesloten met warme chocolademelk met slagroom en een appelpuntje. Vervolgens zijn we naar Stadskanaal gereden voor het oliebollen festijn en daarna op verjaardagvisite bij de overbuurman die 77 geworden was. 

Vandaag is het rustig het jaar uitluiden en het nieuwe jaar verwelkomen. 

Dan gaat het leven weer zijn gangetjes met het afhalen van de kerstversiering enz. enz. 

Ik wens jullie lieve lezers een fijne gezellige jaarwisseling toe en hoop dat je in het nieuwe jaar mijn blog weer gaat lezen. 

Alvast VEUL HAIL EN ZEGEN wens ik jullie toe. 

Ik sluit af met de Radetzkymars zoals die eigenlijk ieder jaar wel wordt gespeeld tegen het einde van het traditionele nieuwjaarsconcert. 



Geen opmerkingen: