zondag 17 december 2023

realexen

zondag 17 december 2023 

Realexen dat heb ik me voorgenomen. Alles even in een lagere versnelling en ook vaker nee zeggen. 

De visite was gezellig. Diny, Ton en Elly waren bij ons op bezoek. Het menu was Groente soep, Hete bliksem en Rozijnen RUM vla na met slagroom. We hebben gezellig zitten praten en de tijd vloog voorbij. Afgesproken dat we dit begin volgend jaar weer doen. 

De repetities van het kerkkoor verlopen goed. A.s. woensdag nog een keer en dan moet het kunnen. Ze hebben me al de nachtegaal genoemd maar dat was wat plagerig bedoeld volgens mij. Maar we hebben er met elkaar veel plezier in. Woensdagavond gaan we in de kerk repeteren. 

Vrijdagmiddag hebben we als bloementeam de stukken in de borg bekeken. Wat een pracht. Voor mij de taak om de stukken van energie te voorzien opdat de verlichting mooi blijft branden. Een kleine greep.







Echt om trots te zijn. 

Gisterochtend was ik samen met Pia de verlichting aan het resetten opdat alles tussen 10 en 11 aan gaat en tussen 16 en 17 uur weer uit gaat. Komt er een man aan de deur. Die had gebeld en kwam uit Amsterdam om de kerstversiering te bekijken. Nou dat is jammer maar we zijn nog gesloten was ons antwoord. De man helemaal teleur gesteld en zei maar voor de telefoon zei men dat we konden komen kijken. Wij hebben ze binnen gelaten 3 mannen die zeer geïnteresseerd waren en vol lof waren over de versiering.

We hebben ze nog een kop koffie aangeboden en nog het een en ander verteld over de borg en kregen 20 euro als fooi met de toezegging dat één van de mannen (het was een spanjaard) ons een vertaling van de rondleiding zou bezorgen in het Spaans. We wachten af. De heren gingen voldaan weer verder naar de kerstmarkt in Oldenburg. Ach dat was een verrassing voor ons maar ook voor de heren. 

Verder heb ik de guirlandes afgemaakt in ruwe vorm. Vanmiddag gaan we ze bevestigen en afwerken. Max helpt me mee want dat ophangen is een klus. 

Zo sukkelen we naar de kerst. Woensdagavond nog een keer zingen en dan vrijdagmiddag een rondleiding door het Stadhuis van Groningen. Zaterdag middag gaan we uit eten. Samen met schoonzus en haar broer en vrouw in het Zonnehof waar Janneke verblijft. 

En dan is het zondagavond kerstavond en moeten we als koor ons best doen. Ik hoop dat het een fijne kerkdienst wordt aan ons als koor zal het niet liggen. 

Zo dit was in vogelvlucht de afgelopen week. Ik sluit af met een stuk Handel. Uit de mesiah HWV 56 Accompagnato  Omfort. 

Een fijne voorbereiding op Kerkst wens ik jullie allemaal toe. 



Geen opmerkingen: