maandag 2 mei 2022

snelheid

 zondag 1 mei 2022 

Snelheid ja dat lijkt belangrijk in deze tijd. Ze vliegen je voorbij als jij je aan de snelheid houdt. De tijd vliegt voorbij het is deze maand al weer 11 jaar geleden dat ik stopte met werken.


En zo kan ik wel doorgaan. 10 jaar geleden liep ik de Camino en daar geniet ik nog alle dagen van.




 Het jaar vliegt voorbij zeggen we dan. Maar 4 maanden zijn al weer om. Maandag zijn we naar de Crematie geweest van Laurens de man van een oud collega van Max. Het was een goed verzorgde uitvaart en leuk om te zien dat Max een aantal oud collegae heeft mogen ontmoeten. 



Dinsdag ben ik naar de kapper geweest en daar werd gesproken over paspoorten die moesten kloppen. De kapsters gingen woensdag naar Turkije en kwamen er achter dat een aantal van het reisgezelschap geen geldig paspoort hadden. Moesten ze hals over kop nog achter noodpaspoorten aan. Hopelijk is alles goed gegaan. Ik bedacht me toen of het voor onze reis naar Noorwegen dan wel klopte. Dus wij naar de Eemshaven en daar informatie gevraagd maar dat was helemaal in orde. Daar gelijk maar de maaltijden voor onze reis besteld. Bespaarde weer 10%.

Vervolgens door de tulpenbollenvelden gereden. Altijd een prachtig gezicht. 




Woensdag koningsdag achter de TV de tour door Maastricht gevolgd. 



Mooi gedaan en daarna nog in de tuin aan de slag geweest. Maar in Maastricht hadden ze prachtig zonnig weer en bij ons was het de hele dag bewolkt en koud. Donderdagmiddag heb ik gewerkt in de borg ben op de fiets gegaan maar had spijt dat ik geen handschoenen bij me had. Vrijdag ging het iets beter want toen ben ik weer geweest voor de opening van de nieuwe tentoonstelling over Piccardt en Rengers. Die tentoonstelling moet ik nog even beter bekijken, want over 14 dagen moet ik een rondleiding geven en dan moet je toch wel iets weten van deze periode. Weet al wel het een en ander, maar heb bijna twee jaar geen rondleidingen

gegeven in verband met Corona en dan moet je de boel even weer opfrissen en actualiseren. 

Gistermiddag zijn broer en schoonzus op visite geweest en hebben we de toestand in de familie en de wereld even doorgenomen. Het was gezellig en we zijn gevraagd om even op hun hond te passen. Altijd leuk Youp is een gezellige leuke hond. 


Vandaag gaan we op verjaardag visite bij de buurvrouw en bij de verloofde van Janny Abel. 

We vliegen van hort naar her. Met grote snelheid. en daarmee ben ik weer bij het thema. 

De snelheid gaat er de komende week uit. Hebben bijna een lege agenda, maar we plannen nog wel wat. 

Ik denk een dagje Keukenhof en zaterdag moet ik de rondleiding verzorgen voor een familie. Dan is het weer zondag en hoop ik weer een nieuw blog te schrijven. 

Ik sluit af met Johann Michael Haydn de Deutsche messe. gezongen door de Wiener zanger.


Geen opmerkingen: