zondag 15 mei 2022

genieten

zondag 15 mei 2022

Genieten dat was het dinsdag tijdens het reisje. Altijd een mooie dag met elkaar als vrijwilligers van de borg. Deze dag wordt ons aangeboden voor het vele werk wat we verrichten. Zo zie en spreek je de collega's nog eens op een andere manier. Helaas moest Bea verstek laten gaan in verband met ziekte. Heb wel vaak even aan haar moeten denken en af en toe heb ik wat foto's gestuurd. Bea is mijn maatje met het bloemschikken en als we op reis gaan mag ik altijd naast haar zitten. 

Om 8 uur vertrok de bus en onze eerste stop was in. Bundehee daar staat een steenhuis en in de borg maken we daar wel reclame voor. Mooi gerestaureerd en een mooie tuin er bij in Engelse landschapsstijl. Je kunt er concerten bijwonen. 

Hier dus even een wandeling gemaakt en vervolgens weer in de bus. We hadden nog een hele rit voor ons, we gingen voorbij Bremen naar het kunstenaars dorp Worpswede. Ik was zeer verrast. Prachtig.




Hier stond de koffie klaar en flinke stukken taart.
Zal er maar geen foto plaatsen van het gebak.
Beginnen jullie allemaal te kwijlen. 
Hier hebben we genoten van deze heerlijkheden en daarna kwam er een gids die ons een rondleiding van twee uur gaf en veel heeft vertelt over de geschiedenis en de bekende kunstenaars. 
In de kunstcollectie van de Fraeylema hebben we werken van Heinrich Vogeler. 
Een heel groot kunstwerk van hem hangt in het museum en dat is deze. 
Hier werd ook een mooie uitleg bij gegeven. 
Na dit bezoek zijn we weer rechtsomkeert gegaan richting Nederland. 
De volgende stop was in Gristede het Rhododendron park van de firma Bruns. 
Wat overweldigend en net op tijd om te kunnen genieten van de ontluikende natuur.
Vervolgens weer in de bus en zijn we naar Fährkroog aan het meer in Bad Zwischenahn /Dreiberg 



Woensdagochtend was het bloemschikken. Zou met Bea maar helaas was die verhinderd en heb ik geschikt met Nanni. 
Donderdagmiddag heb ik een rondleiding verzorgd voor 12 heren uit Breda. Het was een aangenaam gezelschap die zeer geïnteresseerd waren. Dan vliegt de tijd ook zo maar om en wordt een uur zo maar 1,5 uur. 
Vrijdag veel huishoudelijk werk verricht en zaterdagochtend even op bezoek geweest bij schoonzus. en zo is het al weer zondag. 
De komende week gaan we op verjaardagvisite bij broer in Stadskanaal. Die wordt 69 jaar hij komt altijd iets minder dan 2 jaar achter mij aan. 
Woensdagavond gaan we naar de jaarvergadering van de WAG in Middelstum. 
We zijn als club al jaren bezig om te strijden tegen de NAM in het kader van de waardevermindering van de huizen in het gaswinningsgebied. Het is deze keer een hele belangrijke vergadering. Na jaren strijd en veel processen waarbij wij als David gezien worden en de NAM zich Goliath waant is er wellicht een lichtpunt. Veel mensen zijn ondertussen afgehaakt maar wij gaan door tot het gaatje. En de NAM heeft aangegeven dat ze bereid zijn tot een overeenkomst. Ben heel benieuwd. Volgende week kan ik daar wellicht over vertellen. 
David won van die woesteling. Hopelijk wij ook.
Donderdagmiddag gaan we op bezoek bij mevrouw Helder. 
Die haar zoon beheerd en woont in een kloostercomplex in Zenderen. 
Hier zullen we wel een verhaal over krijgen. Ze zijn er pas naar toe verhuisd. 



Ben heel benieuwd. 
Het was tot 1991 een Karmelitessen klooster.
Dan wordt het weer tijd om jullie te laten weten of het allemaal gelukt is en wat het heeft opgeleverd aan stof om op te schrijven. 
Ik wens jullie weer een hele fijne week toe en veel succes met alles wat je gaat ondernemen. 

Ik sluit af met een stuk van Leopold Mozart de vader van. 
Cassation in G Major  TOY SYMPFONY

 





Geen opmerkingen: