zaterdag 21 mei 2022

macht

zondag 22 mei 2022 

Macht dat is het wat deze wereld maakt. Geld, heers en verdeel. Wat schetst mijn verbazing de WAG is gezwicht voor de macht. We hebben als stichting jaren gestreden tegen het onrecht wat er heerste en nu hebben ze de handdoek in de ring gegooid. Wat is de doodsteek? Deze verschrikkelijke regering van de laatste jaren. De leugen en het achterbakse gedrag en de stemmingen in de kamer van onze afgevaardigden die nergens wat van begrijpen. 

Tijdelijke wet Groningen

Geraadpleegd op 21-05-2022.
Geldend van 01-07-2020 t/m heden

Wet van 5 februari 2020, houdende tijdelijke maatregelen inzake een publiekrechtelijke aanpak van de gevolgen van bodembeweging door gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag bij Norg (Tijdelijke wet Groningen)

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is de bestuursrechtelijke afhandeling van verzoeken om vergoeding van schade in verband met bodembeweging door de gaswinning uit het Groningenveld en gasopslag bij Norg wettelijk te regelen;

Zo is het, dat Wij, de Afdeling advisering van de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

Deze wet maakt dat wij bij een verlies van de recht zaak die nog zou moeten volgen geen aanspraak meer kunnen doen op de regeling. Waardevermindering. 

Walgelijk hoe wil je het hebben. Eerst hebben ze een regeling uit de grond gestampt die aanzienlijk lager was dan de WAG had bedongen en waar al twee rechtszaken mee gewonnen waren. Nu kwam de NAM met een voorstel om 1,8 miljoen te betalen en als dat niet werd geaccepteerd zouden we elkaar wel weer zien voor het gerecht. 

Nou daar zit je dan en moet je kiezen of delen. Dus hebben we maar gekozen. Nou eigenlijk het bestuur van de WAG en die heeft het ons als leden voorgelegd. Met veel gemor en discussie is het aangenomen en zullen we binnenkort een nieuwsbrief ontvangen wat we moeten doen. Want we zullen aan de bak moeten. Aanvragen indienden en dan afwachten. 

We wachten dus even af. Maar ik ben van mening dat het een zeer oneerlijke afloop is van deze hele rechtsgang en dat je maar weer ziet dat geld en macht het winnen in dit land en niet een eerlijke rechtsgang. 

In deze kerk heeft de vergadering plaats gevonden. De dominee zal er jaloers op geweest zijn er waren ruim 600 mensen en het ging er behoorlijk verhit aan toe. Het was er ook heet. 
Nou we hebben het weer beleefd en gaan weer verder. Wil me er niet meer druk over maken. 

Wat hebben we allemaal beleefd deze week? Veel. 
Maandagmiddag hebben we bezoek gehad van Dick en Enna en gezellig bij gepraat naar een lange tijd. Dick en Enna zijn beide ziek geweest. We ruilen altijd lectuur en dat was ook nodig want er lag heel wat. 
Dinsdag was de verjaardag van mijn broer en zijn we op bezoek geweest. Was gezellig om even weer op de hoogte gebracht te worden van allerlei ontwikkelingen. Helaas was mijn schoonzus niet in zo'n goede doen. Had gebitsproblemen en was daar voor behandeld. 
Woensdag ben ik op bezoek geweest bij Bea en ben ik verwend met een portie rabarber. 
We hebben heerlijk bijgepraat en na het bezoek ben ik begonnen met de voorbereidingen voor de rabarber.
"s Avonds dus die vergadering van de WAG en donderdagmiddag op bezoek bij mevrouw Helder in Assen. Was ook heel gezellig om weer bij te praten en te horen hoe haar indrukken waren van het zorghotel van haar zoon. 


Naast het voormalige klooster hebben ze dit ook en gaan ze bij het complex betrekken. 

We hebben met mevrouw Helder afgesproken om binnenkort een middag uit rijden te gaan met haar. 

Vrijdag veel huishoudelijk werk verricht en 's avonds met een tevreden gevoel het bed ingedoken. 

Zaterdagmorgen een bezoek gebracht aan Janneke en vervolgens doorgereden naar van der Valk in Hoogkerk voor de lunch. 

Na een heerlijke lunch doorgereden naar het nieuwe crematorium in Hoogkerk aan het Hoendiep. Daar was een opendag. 
Dit is een super modern crematorium die van het gas af is. All Electric noemen ze het dan. 
Het was zeer informatief en ook nog gezellig. Heb mensen ontmoet van vroeger en Max ook en onder het genot van een heerlijk kopje koffie met wat lekkers even bij gepraat.
Altijd mooi om te zien en te beleven hoe een nieuw gebouw gepresenteerd wordt. 
Vandaag doen we het rustig aan want de komende week wordt het ook druk. 
We gaan een paar dagen weg voor een bezoek aan het theater in Utrecht. 
De musical Tina Turner.
Daar ben ik altijd al een fan van geweest. Een naar mijn beleving sterke vrouw en een mooie stem. 
Daarmee besluit ik dan ook. 
Een optreden van haar in het Wembley stadion. 
Proud Mary. 
Een fijne week allemaal. 










Geen opmerkingen: