zondag 29 mei 2022

arogant

 zondag 29 mei 2022

Arrogant zo komt het over als je zonder overleg en uitleg een rekening krijgt voorgeschoteld en die even moet betalen en anders je boeking wordt geannuleerd. Zo gaat het bij de HNL International. De nieuwe veerdienst naar Noorwegen. We hebben via de computer geboekt en betaald en later nog de maaltijden betaald. Nu wordt ik gesommeerd om nog even € 108,00 bij te betalen om mijn volledig onduidelijke redenen. En om hun aan de telefoon te krijgen is een groot probleem. Dus maar een mail gestuurd om uitleg maar dat laat op zich wachten. Dus onze reis naar Noorwegen van a.s. dinsdag staat op de waakvlam en zou nog wel eens niet door kunnen gaan. Afwachten dus. 

Ik ben van mening dat ik in mijn recht sta. Heb geboekt via de computer en alles betaald. Als men vindt dat er iets niet klopt behoor ik uitleg te krijgen en die krijg ik niet. Terwijl ik er al twee keer contact over heb gehad en er toen niets is gezegd over het probleem. Heb nu inmiddels al wel 8 intimiderende mails gehad. Met dreigingen om de reis te annuleren. Ik ben van mening dat ze dat dan maar moeten doen. 

Het zou best eens kunnen zijn dat we dinsdag niet aan boord stappen. 
Afgelopen week was een bijzondere week. 
Ons bezoek aan Utrecht en de musical Tina Turner was geweldig. 

De treinreis verliep geweldig, het inchecken bij het hotel ook. We waren ere gast en dat maakte dat we een upgrade kregen van de kamer naar een suite.

Maar op weg door de prachtige binnenstad van Utrecht is Max gevallen. Nadat hij weer op de been was had hij wat pijn maar zijn we doorgelopen. 

We hadden een speciale ontvangst in het Beatrix theater van omroep Max. Geweldig geregeld allemaal. De voorstelling was fantastisch en Max heeft ook nog genoten.

Maar toen moesten we terug naar het hotel. De pijn in zijn zij werd erger en in het hotel ben ik vrij snel in slaap gevallen maar Max niet en rond 5 uur maakte hij me wakker dat hij om kwam van de pijn. Ik wilde een arts inschakelen maar dat was niet aan de orde. Hij wilde naar huis. Dit maakte dat we om 6.50 uur weer in de trein zaten richting Groningen en rond 9.30 weer thuis waren. Direct de huisarts gebeld en daar konden we om 12.30 uur terecht. Die constateerde dat er waarschijnlijk door de val een rib gekneusd of gebroken was. Verder geen problemen. Maar wel een vermoeden van hartfalen en daarom doorverwezen naar de cardioloog. Mocht hij weer plotseling vallen dan direct naar de spoedpoli van het Martini voor nader onderzoek. 
Ba wat een nare ervaring. De laatste paar dagen ook steeds hartritme stoornissen. Dus eigenlijk zou het me goed uitkomen dat de reis naar Noorwegen wordt geannuleerd. Maar dat wil Max niet. 
We zullen zien hoe het de volgende week gaat verlopen. Zaterdagmiddag heb ik heerlijk gewerkt in de borg. De dagen er voor rustig aangedaan om bij te komen van alle toestanden. 
En dan staat mijn verjaardag voor de deur. We doen er niet veel aan want we vieren onze verjaardagen samen met een aantal genodigden in een locatie op 12 juni. Daarover een volgend blog meer. 
Maandag om 9 uur komt de installateur om te praten over een offerte voor een accu voor de zonnepanelen.

En voor een offerte voor een nieuwe afzuigkap en combi magnetron. 
We moeten namelijk offertes hebben om voor de 10.000 euro in aanmerking te komen. De aanvraag kunnen we in augustus indienen. We hebben we al voor 10.000 euro aanrekeningen maar hebben subsidie ontvangen en die gaat er weer af, vandaar dat we er nog een paar offertes tegenaan moeten gooien. 
Binnenkort kunnen we ook de claim indienen voor een andere regeling en daarvoor stuurt de WAG nog een formulier die we in moeten vullen. 
Dit zal ook wel weer los lopen. 
Nu eerst maar eens afwachten hoe onze boeking afloopt en hoe het verder afloopt met de gezondheid van Max. De pijn neemt af maar mijn zorgen blijven. 
Ik wens jullie allemaal een fijne week toe en hoop jullie de volgende week weer te ontmoeten op papier. 
Ik sluit af met een lied van vrede. 
Ruth Jacott zingt VREDE. Ik hoop dat die binnenkort weer gaat heersen. 





Geen opmerkingen: