zondag 30 januari 2022

spannend

zondag 30 januari 2022 

Spannend dat is het....we hebben een taxatie laten doen van ons huis en hebben geprobeerd een contract voor de energie af te sluiten. 

Dat laatste is mislukt maar met behulp van een medewerkster van Energiedirect goed geregeld. Zoals gewoonlijk tegenwoordig moet je alles via de computer doen en dus vulde ik alles in wat ze moesten hebben aan gegevens en kreeg ik een voorstel van 20 euro per maand voor 1 jaar vast. Nou dat moet kunnen dachten we en dus akkoord ingetikt. Een dag later werd ik gebeld. Ze hadden een beter voorstel. 

Maar na wat heen en weer gepraat besloot de medewerkster om het allemaal na te rekenen en om dan met een voorstel te komen. Dat gaf mij de tijd om ook eens na te rekenen en een uur later belde ze terug met een voorstel die precies overeen kwam met mijn berekeningen. Ze adviseerde om een flexibel contract te houden en dan af te wachten wat de tarieven voor het elektrisch gaan doen. We zitten momenteel in de winter en de zonnepanelen doen dus vrijwel niets dus moeten we nu betalen. We hebben het voorschot op € 150,00 per maand gezet. Zoals het nu lijkt krijgen we daarvan terug. Maar liever te veel dan te weinig en straks een dikke rekening krijgen. Alles op een rij gezet en we zouden uitkomen op € 113,00 per maand. De energiemaatschappijen zijn nog niet toegerust op een contract voor mensen die van het gas af zijn. Maar met een medewerker die aan de telefoon zit schiet je soms wel wat op. Vooral als het iemand is die wil luisteren en een inspanning wil plegen. Wij zijn tevreden met dit contract. Het is een mooi bedrag als ik mensen om me heen hoor over bedragen van 300 en meer dan ben ik nog steeds blij dat we van het gas af zijn. Van de zomer als we flink produceren met de zonnepanelen krijgen we geld terug en betalen we niets. Dankzij de salderingsregeling, die in 2024 wordt afgebouwd, maar dat zien we dan wel weer. Als de regering wil dat we allemaal van het gas af gaan dan zullen ze deze regeling in stand moeten houden, want anders zou ik een ieder aanbevelen neem geen zonnepanelen. De energiemaatschappijen willen graag van de regeling af en doen er ook alles aan om dat voor elkaar te krijgen. We zullen zien wat er gaat gebeuren. 

Dan de taxatie van de woning. Gratis en voor niets. Aan gevraag en ja hoor de hele dag rinkelde de

telefoon. Maar door te zeggen dat we alleen maar nieuwsgierig waren naar de waarde van de woning en niet wilden verhuizen nam de animo om te taxeren al snel af en veranderde de stemming en vlogen de bedragen rond. Uiteindelijk kwam er een makelaar langs en die heeft inmiddels een waarde bepaald. 

We vielen eerlijk gezegd bijna van de stoel, maar we houden het even voor ons en wachten af welke prijs er morgen uit rolt. Dan komt er nog iemand langs. 

Het is altijd goed te weten wat de waarde is ook in verband met de Onroerend zaak belasting waarvan de aanslag binnenkort op de deurmat valt. 

De vorige week vroeg ik me af hoe we de week door zouden komen en nu ik terug kijk, kan ik zeggen heel fijn. We hebben gewandeld met de wandelclub en zijn op bezoek geweest bij broer en schoonzus hebben het graf van mijn ouders bezocht en hebben een visite afgelegd bij een buurvrouw en werden door de overburen op de thee gevraagd  Dat allemaal omdat we zelf dingen hebben geregeld en afgesproken. Zo zie je maar je moet er zelf wat van maken. 

De komende week komt er maandagmiddag weer een makelaar en ga ik dinsdagochtend naar de kapper en daarna gaan we naar het graf van Max zijn ouders, want dan gedenken we de geboortedag van Max zijn moeder.


Daarna gaan we naar schoonzus en dan gaan we lunchen bij Loetje aan het paterswoldsemeer.
Dit is een zomers plaatje.


 Woensdagochtend wandelen met de club en donderdagmiddag een vergadering van de bloemenclub in de borg. Ach en dan begin ik al weer na te denken over een nieuw blog die ik de volgende week weer zal schrijven. 

Ik wens jullie een fijne week toe en hoop dat je mijn blog weer gaat lezen. 

Sluit af met een mooi lied van Wieteke van Dort en Willem Nijholt Nina Bobo Mooi slaapliedje. 

  Indonesische versie 1:

Nina bobo oh nina bobo
kalau tidak bobo digigit nyamuk.
Marilah bobo oh nona manis,
kalau tidak bobo digigit nyamuk.

Indonesische versie 2:

Nina bobo oh nina bobo
kalau tidak bobo digigit nyamuk.
Bobolah bobo adikku sayang, (gelieve slapen mijn lieve zus)
kalau tidak bobo digigit nyamuk.

Nederlandse versie:

Slaap meisje, oh slaap, meisje
als je niet gaat slapen, zul je door een mug gestoken worden.
Laten we gaan slapen, oh lief meisje,
als je niet gaat slapen, zul je door een mug gestoken worden.



Geen opmerkingen: