zaterdag 15 januari 2022

bespottelijk

 zondag 16 januari 2022

Bespottelijk dat was het de verloting van de 10.000 euro onder de gedupeerden. 



Heel veel mensen op diverse plekken stonden uren in de rij om hun aanvraag in te dienen. 

Als ik alles geweten had dan had ik het ook gedaan. Maar ja ik dacht doe het via de computer. 

Zoals ik de vorige week melde had ik alles klaar staan en kon ik het zo indienen maar dat was even te gemakkelijk gedacht. Want toen ik inlogde om 9 uur moest ik wachten op een plek in de wachtrij en kreeg ik een melding ONZE EXCUSES DE WACHTKAMER IS VOL. 


vervolgens kreeg ik plek 37.858 toe bedeeld en die liep terug en de wachttijd????

Om 23.56 uur was ik nummer 101 met een wachttijd van 2 minuten en om 24 uur was het gebeurt. 

15 uur achter de computer en niets bereikt. O wat was ik woest. Was over mijn hele lijf koud en zulke koude voeten van woede dat ik om 3 uur nog niet sliep. De volgende ochtend hoor ik op de radio de directeur van het SNN zeggen dat als ze alles geweten had ze dit nooit zo moeten doen. En als ze nogmaals het verzoek kreeg om een subsidie te regelen met onvoldoende geld, zou ze het nooit weer doen. Ik dacht nog mevrouw dan nemen ze een ander.

Heb gelijk een mail gestuurd en gezegd dat ze dit eerder had moeten zeggen. Nu lopen er heel veel mensen rond met een kater. Al vrij snel kreeg ik het idee dat het in Den Haag op het feestje ook was doorgebroken wat voor een ramp ze hadden veroorzaakt en dat ze net vers aangetreden wel een oplossing zouden bedenken en ja hoor later in de week werd er weer geld vrijgemaakt en nu is het wachten op de regeling hoe we die aan kunnen vliegen.  de commissaris van de koning meneer Paas vond het ook allemaal maar niks. Hij had beter zijn mond kunnen houden want hij heeft erg veel boter op zijn hoofd. Hij heeft zijn handtekening onder het akkoord gezet. Dan had hij ruggengraat moeten hebben en moeten zeggen beter geen akkoord dan dit akkoord. Maar ik weet nu al dat hij straks zal zeggen dat alles toch goed is gekomen dankzij het tekenen toen en de ramp van nu. Bah wat heb ik genoeg van de politiek hier in dit land. Die VVD (de partij Van Vele DEUGNIETTEN ) weet ons steeds weer een loer te draaien met lachebekje voorop. 

Wat een bespottelijke vertoning was dit. Ik voelde me een hond die een brok kreeg toegeworpen maar helaas niet snel genoeg was. Vele mensen liepen met dit gevoel rond en ook veel mensen liepen met een triomfantelijk gevoel rond van het is mij gelukt. 

En dat in deze huidige maatschappij. Wat was nou eenvoudiger geweest dan alle mensen een brief te sturen met informatie en een formulier met een retourenvelop en een ieder had het in kunnen dienen. 

Ze weten tegenwoordig alles van je....ze weten precies welke mensen voor deze subsidie in aanmerking komen en die mensen hadden ze keurig aan kunnen schrijven. Hadden ze toch al gedaan, want vooraf werden we dood gegooid met informatie. Dat heeft ook deze stormloop veroorzaakt de eerste ronde is zonder ruchtbaarheid gelopen en daar hebben veel mensen gebruik van gemaakt in alle rust en zonder rumoer. Maar nu is er heel veel ruchtbaarheid aan gegeven terwijl ze willens en wetens te weinig geld beschikbaar hebben gesteld. 

Wij zouden mevrouw Riepma en Irene op bezoek krijgen. Irene belde is sta in de wachtrij en ik zei wij ook. Dus laten we een nieuwe afspraak maken en ons ding gaan doen. Resultaat mevrouw Riempa en Irene komen nu morgen en zowel Irene als wij hebben geen aanvraag in kunnen dienen.

Gisteravond Max en ik naar Groningen getogen om mee te lopen in de fakkel optocht dat hebben we 4 jaar geleden ook gedaan en het is schande maar het is wederom nodig. De regering wil het dubbele m3 gas uit de grond halen als is afgesproken. HOE ZO BETROUWBARE OVERHEID. Dit zijn de moties en zo wordt er gestemd. 

Las in de krant een mooie kreet. DOOR HET SLIJK VOOR HET RIJK.

En zo is het precies...die kreet heb ik verwerkt op een poster waar ik mee naar Groningen getogen ben.

Met dit mooie gedicht sluit ik af. 
Het was gisteravond een respectvolle tocht, blij dat we geweest zijn. 
Daarmee kan ik er niet om heen. Ik sluit definitief af met het lied van Aretha Franklin RESPECT





 





  

Geen opmerkingen: