zondag 23 januari 2022

waar gaat dit heen?

 zondag 23 januari 2022

Waar gaat dit heen met deze wereld? Het lijkt wel of de hele wereld van slag is. Ben er zelf van overtuigd dat we ook met elkaar gek gemaakt worden door de snelle informatie. Mobiel, computer, media. De hele toestand met Rusland en de harde taal die gesproken wordt?

Als er een wind gelaten wordt aan de andere kant van de wereld is het 10 minuten en soms nog eerder al bekend in de hele wereld. De natuur doet er ook aan mee maar dan met geweld. Een uitbarsting van een vulkaan bij Tonga geeft zo'n druk golf dat het hier te merken is en dankzij de media wisten we snel wat er aan de hand was en hopelijk steken we snel een helpende hand toe voor die mensen daar.


Wij hebben inmiddels al een paar mededelingen gehad van SNN over de subsidie dat er hard gewerkt wordt aan een oplossing. Staat natuurlijk niet in verhouding tot alle ellende wat elders in de wereld plaats vindt. 

De kamer heeft flink gesproken over het gebeuren rond Groningen en het pas aangetreden kabinet heeft er nog even op gereageerd en alles op het bordje gelegd van Vijlbrief. Dan zijn zij er even weer vanaf. 

Ik blijf er bij dat dit de kop van jut wordt straks als de parlementaire enquête verkeerd uitpakt. 
En dan die hele toestand van de aanrandingen enz. enz;. Plotseling is iedereen aangerand en worden er heel veel aangiftes gedaan. Het is zeer apart. Dat verdorven programma The Voice is gelukkig van de buis gehaald.





De Mol zit diep in de puree en worstelt zich er nog dieper in. Sleurt waarschijnlijk de hele familie en vrienden mee en de grootste boosdoeners gaan allemaal naar schurken staten als Dubai of andere oorden. 

Als ze niets te verbergen hebben vluchten ze niet lijkt me, maar ja er is weldegelijk iets aan de hand. 

Zelf heb ik helaas meegemaakt dat er voor opnames van een TV programma allerlei contracten moeten worden getekend met allerlei boetes als je iets te vroeg verteld. Dus dat er veel zaken gebeurt zijn en met een contract zijn afgedekt geloof ik graag. 

Het bezoek van mevrouw Riepma en Irene was gezellig maandagochtend Het controle bezoek aan de tandarts is ook goed verlopen. Kreeg zelfs een compliment voor het feit dat ik zo'n gaaf gebit had voor een 70 jarige. Moet zeggen dat ik daar zelf ook wel blij mee ben, doe er ook alles aan om het zo te houden. 

Verder hebben we een bezoek gebracht aan Janny in Wagenborgen en boodschappen gedaan en gepoetst, gewassen, gestreken en heeft Max een wandeling gemaakt met dorpsgenoten want de wandelgroep is weer opgestart. Ze zijn naar de nieuwe pas geopende McDonald's gelopen en hebben daar een consumptie buiten genuttigd en zijn weer terug gelopen. Mooi idee, voor herhaling vatbaar.

Ook zijn we vrijdag nog naar de Ikea geweest in Groningen. Een hele ervaring in deze tijd om daar rond te lopen. Maar we hebben gekocht wat we wilden hebben. 



Morgen vieren we de geboortedag van mijn moeder. Als ze nog geleefd had was ze 95 jaar geworden. 

We gaan koffie drinken bij mijn broer en schoonzus en langs het graf. 




Verder staat er niet veel op het programma voor de komende week. Maar we maken er wel wat van. 

Ik sluit af met een mooi stuk uit de notenkraker van Mozart. Bei männern welche liebe fühlen. 

Luister veel naar Mozart de laatste dagen en geniet er steeds van. Een fijne week allemaal. Tot volgende week. 


 


Geen opmerkingen: