zondag 29 augustus 2021

Druk

 zondag 29 augustus 2021

We hebben het druk gehad de afgelopen week. 





De agenda stond vol met allerlei afspraken. Kapper een vergadering van het bloementeam, wandelen met de wandelgroep, zwemmen met de buurvrouw op bezoek bij Dick en Enna gistermiddag werken voor de borg in het Gemeentehuis in Hoogezand. En dan vanochtend werken in de borg. Tussendoor allerlei werkzaamheden in en om het huis gedaan, fietstochtjes gemaakt en op bezoek geweest. 

Maar de tijd is voorbij gevlogen. En we kunnen het nog doen. 

Het werd ook tijd om naar de kapper te gaan want het haar wilde geen kant meer op. Nu is het een kwestie van onder de douche afdrogen en klaar is kees. De bloemenvergadering had een rommelig karakter en een trieste inhoud veel zieken en collegae die moeilijke tijden beleven en beleefd hebben en we hebben afscheid genomen van twee collegae. Maar het rooster is weer klaar voor het komende half jaar. 

De wandeling door het dorp was een beste. Ruim 7 kilometer en we hebben gezellig koffie gedronken bij een van de deelnemers thuis. In de middag hebben we nog ruim 20 kilometer gefietst. 

Donderdagmorgen heb ik gezwommen met Catri en dat was ook heel gezellig. We zwemmen een uur op een rustig tempo en dat voldoet ons goed. 




Zaterdagmiddag heb ik samen met Roelfiena in het nieuwe gemeentehuis gestaan om de Fraeylemaborg te promoten.  Op 15 september komt Koningin Maxima het open. Het heet geen gemeentehuis meer maar HET HUIS VAN CULTUUR EN BESTUUR midden Groningen. Dit is nu het nieuwe bestuurscentrum van de gemeente die een samenvoeging is van de gemeente Slochteren, Menterwolde en Hoogezand/Sappemeer. Onze stand was al ingericht en we konden zo onze werkzaamheden verrichten. Ik vond de opkomst matig maar we hebben ons reuze vermaakt. 

Vrijdagmiddag hebben we gezellig bijgepraat bij Dick en Enna onder het genot van een heerlijk kopje koffie. We hebben ons leesvoer weer uitgewisseld en allerlei nieuwtjes zo gingen we weer voldaan naar huis. 

Vanochtend werk ik in en om de borg en vanmiddag gaan we wellicht op zoek naar bloeiende heide. 

Dat laatste is een beetje afhankelijk van het weer. Bij regen gaan we dat niet doen. Dan kijken we in de loop van de komende week wel of we dat gaan doen, want de weersvoorspellingen zijn goed. 

Maandag gaan we eerst op verjaardag visite bij onze buurman die 65 wordt. In de middag gaan we Catri naar Groningen brengen die gaat dan met de trein naar Schiphol om daar het vliegtuig te nemen naar
Alicante. En dan wordt het woensdag niet wandelen voor mij maar bloemschikken in de borg. En 's avonds gaan we naar een voorstelling die heel wat beloofd. Maar daarover volgende week meer. Het beloofd heel wat te worden. Een mega groot scherm met allerlei bijzonderheden. Het verhaal behelst een verdwijning van een boerderij en is nauw gerelateerd aan de toestand in de wereld en het milieu.


We gaan naar de try out want die is voor ons AOWers nog te betalen. De reguliere voorstellingen kosten 65 euro. Maar dan komen er nog de nodige kosten bij. Maar als de voorstelling geeft wat het beloofd gaan we wellicht nog een keer. Maar dat zullen we zien. 

Tot zover mijn verslag van ons leven in de afgelopen week. Groetjes. 

Ik sluit af met een stukje Beethoven. Für Elise 


 

Geen opmerkingen: