zondag 2 mei 2021

opgeschoten

zondag 2 mei 2021

Opgeschoten dat zijn we. De tuin ziet er aan de voorzijde geweldig uit al zeg ik het zelf. 

Je kunt nog lang wachten, koud blijft het en toch heb ik maar de tuin met zomerplanten ingericht. Mocht er wel vorst worden voorspeld....waarschijnlijk van vandaag op morgen dan haal ik ze even binnen. 
De komende week is de andere kant van het huis aan de beurt. Dit is eerst wel voldoende. Straks volgen er meer foto's. 
Allereerst een verslag van wat we de afgelopen week nog meer hebben gedaan. 
Natuurlijk koningsdag gevierd. Deze keer niet zo zeer voor de TV, want dat vond ik drie keer niets en het weer was ook veel te mooi om thuis te zitten. 
Natuurlijk eerst oranje tompoezen gehaald en die opgepeuzeld. 
Woensdagochtend is Max naar de kapper geweest en heb ik weer een stuk werk verricht in de tuin. 
De rest van de week heeft Max erg veel last gehad van boezemfibrilleren wat maar niet weer over wilde gaan. Vrijdagochtend toch maar een afspraak gemaakt bij de dokter en daar kon hij terecht, allerlei onderzoeken en de huisarts zou overleggen met de cardioloog. Bericht volgt. Als het spoed was vrijdagmiddag nog en anders de komende week. Dat gaat gebeuren en inmiddels is het probleem gelukkig over. De RUST is weer gekeerd. Het verdere bericht maar even afwachten, want er was een afwijking te zien op het hartfilmpje. 
Gisteren was onze buurvrouw jarig, we hebben haar op afstand gefeliciteerd, want ja die CORONA speelt nog steeds parten. 
Tussen alle bedrijven door steeds even gekeken hoe de panelen het doen. 
Ik moet zeggen dat ik er niet ontevreden over ben. Bij warme zonnige dagen hebben we een opbrengst van rond de 60 kwh. Dus heb ik onze maandlasten eerst maar eens naar benden bijgesteld. 
En zo ben ik weer aangeland bij een uitje waar we ons zelf op hebben getrakteerd. 
In Delfzijl is een nieuwe boulevard aangelegd. Een heus strand aan de Waddenzee. 

Het was geweldig om dit te zien. We hebben nog gesproken met een medewerker die bezig was een klauterbaan aan te leggen voor de kinderen. We zijn heel benieuwd hoe het er over een jaar uit ziet. 
We wilden een terrasje pakken, maar gezien de drukte zijn we toch maar weer in de auto gestapt en naar Termunten gereden waar we ons hebben getrakteerd op een soft ijsje.
 



En het soft ijsje smaakt heerlijk. 
En zo zijn we weer naar huis gereden met de belofte dat we de volgende week een tulpenroute gaan rijden. De tulpen staan wat later in bloei maar dat is geheel te wijden aan het koude weer. 


We hebben al een route uitgezocht. Of het gelukt is laat ik de volgende week weten. 
Nu nog een paar foto's van de voortuin. 
Onze camelia bloeit volop, maar die heeft ook een mooi plekje.
Hiermee ben ik aan het einde van mijn blog voor deze keer. 
Ik sluit altijd af met een lied. 
Deze keer wordt het:
Una furtiva lagrima gezongen door Pavarotti











1 opmerking:

Phil zei

Hoop dat jullie deze week goede berichten krijgen m.b.t. de gezondheid van Max. Het was weer een leuk blog om te lezen! Hartelijke groet