zondag 29 maart 2020

corona

zondag 29 maart 2020

Corona, ja ik begin er maar weer mee. Het is koud buiten nog een beetje onwennig met dit uur.
We hebben als het goed is de klok een uur vooruit gezet en we gaan weer verder.
Alleen is het nog zo donker in de ochtend. Dat brengt me gelijk op een mooi initiatief van de afgelopen week. De zanger Ede Staal hier in Groningen goed bekend werd vrijdagmorgen om 11 uur massaal gedraaid.
Met zijn nummer:
 HET HET NOG NOOIT ZO DONKER WEST OF HET WERD ALTIED WEL WEER LICHT.
Dit om alle mensen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. Vanochtend had ik op tijd de radio aan op NPO1 en daar werd mevrouw Peetoom geïnterviewd en zij had het ook over dit initiatief en direct werd het nummer gedraaid op de landelijke radio. Dat is leuk en goed dat we op deze manier veel verbinding met elkaar zoeken.
Ach zo zijn er wel meer initiatieven, wij hebben ook een beer voor het raam staan. Toch leuk dat kinderen zo op speurtocht kunnen gaan.
Wat doen wij zo in zo'n week. We hebben veel gewerkt in en om het huis. De tuin verder aangepakt en in het huis alles eens een extra beurt gegeven.
In de tuin hebben we een waterval van jaren terug weer in eer hersteld en de pomp deed het zowaar ook nog. Het dak van het tuinhuis hebben we van sedum voorzien en het plat dak is helemaal vrij van allerlei onheil ontdaan. Zo lagen er takken op van de laatste storm en heel veel blad. Dat begon mij te irriteren omdat met dit droog weer het steeds blad regende. Steeds weer met die harde oosten wind lag er blad op het gazon je kon aan het harken blijven. Nu is dat weer opgelost.
Het dak van het tuinhuis moet wel veel meer dragen nu, maar hij heeft het gehouden en ik ben er blij mee.
zo werd het aangeleverd en toen was het aanpakken om het op het dak te krijgen. Het is gelukt. en zo is het resultaat.
Sedumdak Prijs - GroendaktotaalNu maar hopen dat het lang goed blijft.
Verder hebben we de afgelopen week nog een mooi ritje gemaakt door het Groninger land.
Naar Delfzijl en vervolgens naar Termunten en zo richting de grens met Duitsland en daar weer afgedraaid richting Oostwold Finsterwolde en weer naar Kolham. Leuke trip.
Visrestaurant Landman - Reviews - Termunten - Menu, Prices ...Ja voor kenners is dit bekend. Landman in Termunten waar je heerlijk vis kan eten......helaas dicht.
Schierste Ploatsnoam' uitgelicht: Hongerige Wolf - RTV NoordHongerige Wolf mooi gebied maar helaas stil en verlaten en ze kunnen de voorbereidingen voor het jaarlijkse festival wel stoppen denk ik.
Ganzedijk een buurtschap die ooit op de nominatie stond om gesloopt te worden. Nog niet gebeurt.
Veel onduidelijk over plannen Ganzedijk en Hongerige Wolf - RTV Noord
En dan even door Midwolda en een blik op de Ennema borg.
Landgoed Ennemaborg Midwolda | Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten
Het is de residentie van mevrouw Wildevuur de kunstenares aller tijden. Bijzondere vrouw als je haar ziet. Met de kunstbloemen in haar haar. Kunstenares Maya Wildevuur moet zoon 15.000 euro betalen - RTV Drenthe
Verder door het mooie Finsterwolde.
Finsterwolde | Plaatsengids.nlFinsterwolde in Groningen
Prachtige gebouwen kun je er bewonderen.
En dan weer naar Kolham.
Bedrijf BSH B.V. te KOLHAM - Online bedrijvengids
Als we de straat uitkomen is dit een pand waar we op afrijden.
We hebben boodschappen gedaan........naar Dallinga.....en de Jumbo. Je mag maar met één persoon per huishouden naar binnen dus ben ik gegaan. Het is wel vreemd. Met al die aanpassingen en die mensen die je soms wel weg willen kijken. Hebben mondkapjes op en handschoentjes aan en staan maar te wachten en schieten niet op. Ik kan er niet zo goed tegen. En dat irriteert mensen denk ik. Dus maar niet zo vaak meer naar de winkel. We hebben nog wel het nodige op voorraad.
De komende week gaan we rustig door met werkzaamheden in en rond het huis. En maken er weer wat van. We zullen zien hoe het verder gaat. Maak er ook met elkaar een mooie week van.
Heb vrede met elkaar en blijf gezond. Groetjes.
Ik sluit af met het nummer van Ede.....Het het nog nooit zo donker west.

Geen opmerkingen: