zondag 29 december 2019

veel rumoer

zondag 29 december 2019

Het jaar zit er bijna op en bij ons was het een drukte van belang.
De bouw van de serre is een feit. Glas gebracht en de onderdelen en de bouw kon beginnen.
Veel machines werden er gebruikt. Boren, slijpen en zagen. Maar het weer zat flink tegen.
Veel regen maar gelukkig de veranda stond er dus kon er onder de veranda gewerkt worden. Afbeelding kan het volgende bevatten: plant en buiten
Afbeelding kan het volgende bevatten: buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: binnen

2 januari 2020 wordt het afgebouwd.
Dit nam wel een groot deel van de week in beslag. Verder ben ik naar de kapper geweest en heb ik een aantal keren de batterijen van de kerstverlichting in de borg gecontroleerd.
Op 2e kerstdag zijn we naar de broer van Max geweest en aansluitend naar Wagenborgen waar we met Janny en Abel naar de chinees geweest zijn. Een goed restaurant met heel aardig personeel.
We zijn voldaan weer naar huis gegaan Vrijdag was het boodschappen doen en huishoudelijk werk verrichten. Verder nog wat administratie afgewerkt en voorbereidingen getroffen voor zaterdag.
Op zaterdag wilde ik de tuin voor het huis aanpakken. Daar staat een grote weigelia in en die past daar eigenlijk niet. Maar ja het is een struik van opa en de herinneringen zijn ook mooi.
Maar zaterdagmorgen toch maar de bijl er ingezet en binnen een half uur was de struik verwijderd en de grond omgespit en konden de bloembollen er in.
Dit is de stuik.

Afbeeldingsresultaat voor weigelia

En dit hoop ik dat het wordt. De bollen zitten er in en de natuur moet nu zijn werk doen.

Afbeeldingsresultaat voor tulpenbollen
Ik wacht af en laat ter zijner tijd wel de echte resultaten zien.
In de middag zijn we naar Groningen geweest en hebben daar het Forum bewonderd.
De meningen lopen er uit een. Het gaat van afschuwelijk naar prachtig. Dan moeten we maar onze eigen mening vormen. Ik vind het een prachtig gebouw en we hebben in de rij moeten staan om er in te kunnen maar je weet niet wat je ziet. Hier wat foto's.
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en binnen
Zeer indrukwekkend al die roltrappen.
Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensenAfbeeldingsresultaat voor forum groningen
Het is een prachtig gebouw, maar ook wat moeilijk volgens mij. Door de schuine wanden loopt de regen langs de gevelplaten en worden de ramen snel vies. Maar goed dat is niet mijn probleem.
Het heeft heel veel geld gekost maar dan heb je ook wat. We gaan gauw weer een keer maar dan door de week. Op een middag en een avond. Wat een fantastisch uitzicht vanaf het dak. We hebben genoten. Ook van de hete chocolademelk met slagroom trouwens.
Vandaag is het de verjaardag van onze overbuurman en daar zijn we voor de koffie uitgenodigd.
Daarna gaan we weer op bezoek bij de broer van Max in Heerenveen. De komende week staat in het teken van de jaarwisseling natuurlijk. Maandag gaan we oliebollen eten bij Mark en Marieke in Buinerveen en dinsdag gaan we even weer aan de slag in huis en maken we de jaarwisseling hopelijk mee. Dan is het 2020 op nieuwjaarsdag gaan we even bekijken wat we gaan doen.
Op 2 januari gaat de afbouw beginnen van de serre en dan kan daar de inrichting van beginnen.
Zo blijft een mens bezig. Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toe en een heel gelukkig nieuw jaar.
Ik ben dankbaar voor alle mooie kaarten met mooie woorden die we gekregen hebben. Ze staan nog steeds te pronken op de TV kast.
Ik sluit af met een mooi muziekje van AndrĂ© Rieu. Home for christmas 









Geen opmerkingen: