zondag 8 december 2019

schandalig

zondag 8 december 2019 

Het is schandalig zoals er met mensen wordt omgegaan. Met al die mensen die worden beticht van fraude en heel veel geld terug moeten betalen en dat eigenlijk niet hoefde. Veel mensen hun leven is ten onrechte geruïneerd. Max zijn broer en schoonzus 50 jaar samen helaas al 4 maand dat hij in het ziekenhuis lag en maandag j.l. werd medegedeeld dat hij wordt overgeplaatst naar een verpleeghuis in Heerenveen. Ach zegt de verpleging dat is maar een half uurtje rijden.
Terwijl er zoveel huizen zijn in en rond Groningen. Dus wij dinsdagmorgen op naar Heerenveen.
Waar hij met ambulance werd gebracht.
Afbeeldingsresultaat voor verpleeghuis heerenveen anna schotanus
Het is een heel groot complex en de ontvangst was heel vriendelijk. Maar voor zijn vrouw is het verschrikkelijk. We zijn de afgelopen week 3 keer geweest en dat is telkens weer 150 kilometer.
We zullen zien hoe lang dit duurt. Maar ik vind het schandalig dat mensen zo worden gedeporteerd.
Een ander woord heb ik er niet voor. Een paar week geleden was er plek in Den Haag en dat is geweigerd maar je dit kon niet geweigerd worden. Alle betrokkenen geven aan dat ze mee zullen werken aan een plek in de omgeving van Haren maar ja hoe lang kan dit duren.
Dit is wel een gebeurtenis die alles heeft overspoeld. We zijn in en om de borg al druk bezig om de boel in kerstsfeer te brengen.
Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten
De verdere resultaten laat ik in mijn blog van volgende week zien.
Maar dit moeten jullie ook nog zien.
Afbeelding kan het volgende bevatten: plant
Het is nog niet klaar maar wat een creatie. Staat in de hal en voor de ramen komen ook mooie decoraties.
Het kost veel tijd en energie maar er worden mooie dingen ten toon gesteld.
Onze reis naar Nieuwe Gein is trouwens goed verlopen afgelopen maandag en de lezingen waren leuk en informatief. We hebben op de terugreis in Zwolle nog lekker gegeten en kwamen moe en voldaan weer thuis rond 22.30 uur.
Dinsdag was dus een rampdag en woensdag hebben we het even wat rustiger aan gedaan.
Donderdag stond weer in het teken van Heerenveen en vrijdag heb ik bijna de hele dag staan bloemschikken en kerststukken staan maken. Zaterdag is Max naar Heerenveen getogen en ben ik 's morgens naar Sappemeer geweest voor een kerstworkshop en kwam ik thuis met dit werkstuk.
Afbeelding kan het volgende bevatten: plant, buiten en binnen
Hier weer veel van geleerd. Hoe maak je een dergelijk werkstuk nu tussen twee stukken hout in en hoe maak je een conifeer zo dat je hem alle kanten op kunt leiden.
Als coördinator doet het je goed dat er 22 tevreden dames naar huis gingen.
Direct hierna naar de borg waar we tot 17 uur gewerkt hebben om alles daar verder te vervolmaken.
Vandaag hebben we ons een vrije dag gegeven. Maandag morgen ga ik eerst met Max mee naar het ziekenhuis om te laten onderzoeken of de laser behandeling van zijn ogen effect heeft gehad.
Wij vermoeden van niet maar goed het bewijs zal morgen geleverd worden.
Als het geen effect heeft gehad zal nog geprobeerd worden met druppels de oogdruk omlaag te krijgen en anders moet er een operatie volgen.
Dat is weer een spannende ochtend. "s middags heb ik diverse afspraken staan en moet er hard gewerkt worden in de borg. De rest van de week zal er ook nog veel moeten gebeuren.
We zullen zien hoe de week verloopt. Zaterdag moet alles klaar zijn en kan de kerstmarkt beginnen.
Heel veel is al in gang gezet. De tent staat er en de vloer voor de schaatsbaan ligt er. Maar er moet ook nog veel gebeuren.
Ik wens jullie allemaal een fijne week toe.
Ik sluit af met wat kerstmuziek. Groetjes.


Geen opmerkingen: