zondag 31 juli 2016

leuk

zondag 31 juli 2016
Leuk is de titel van dit blog.......leuk omdat het een leuke week was en omdat het leuk weer was en we veel leuke mensen hebben ontmoet.
Wat hebben we gedaan? Er werd mooi weer voorspeld en dat gaf de aanzet om een dagje naar Schiermonnikoog te gaan. Dit doen we eigenlijk wel één keer per jaar en dus hebben we maandag de auto gepakt en zijn afgereisd naar Lauwersoog om daar de auto te parkeren en over te steken met de boot naar Schiermonnikoog.

Het was een tocht bij laag water en die duurde nogal even. Maar één maal op het eiland hebben we de bus genomen en vervolgens een kopje koffie gedronken bij v.d. Werf.

Waar vindt je het nog een kopje koffie voor € 0,80 bij de overburen koste een kopje koffie met gebak € 5,00 en wij hadden bijna het dubbele voor dat geld. Dat was het begin van de dag ...een goed begin en wat helemaal leuk was, De chauffeur van de bus waarschuwde voor file toen we naar het dorp reden. Het werd nog net niet omgeroepen op de radio, maar inderdaad file. Waarom? een horde koeien was uitgebroken en de boer zat er op een brommer achter aan om ze weer in het land te brengen. We hebben een fiets gehuurd en zijn op stap gegaan. Maar af en toe dreigde het wat met het weer en even later kwam er weer een mager zonnetje door. Wij eerst naar het strand....altijd mooi om even over zee te turen en vervolgens via allerlei fietspaden naar de bunker.

Vanaf dit ding een mooi uitzicht over het eiland.

Zo verder het eiland op naar "de Marlijn" mooi strandpaviljoen en super bediening daar een lekkere tomatensoep gegeten en een heerlijk sapje.

Vervolgens naar de andere kant van het eiland gefietst om even naar ons geliefde Ameland te kijken en weer naar het dorp om nog even op het Vredenhof te kijken.

Het is een vredige plek en mooie dat dit zo in eer gehouden wordt.
Vervolgens nog wat gegeten onze fietsen weer ingeleverd en met de boot van 18.30 uur weer naar huis. Een heerlijk dagje en ondanks dat er weinig zon was toch het hoofd verbrand.
Verder de week rustig doorgebracht met wat huis en tuin werkzaamheden.
Donderdagavond stond een concert op het programma.  Een orgel concert op het orgel van Zuidbroek in de Petruskerk daar is het beroemde Schnitger orgel die gebouwd is tussen 1793 en 1795 een machtig instrument. 
Het was een concert bij kaarslicht en Henk de Vries was de organist met werken van Bach.
Dit was leuk en heel indrukwekkend.
Op donderdagmiddag schoot het me in de rug en was het geen pretje om daar op die harde kerkbanken te zitten, maar ik heb ondanks dit ongemak wel genoten van de mooie werken.
Op dit moment is de pijn weer vol te houden en hoop ik dat ik morgen voldoende ben opgeknapt om op de fiets te stappen richting Garmerwolde om een mooie dagtocht te maken.
Verder staat er op het programma om donderdag een dagje naar Lunteren te gaan. Voor de rest zien we wel wat we nog gaan doen.
Ik sluit af met een mooi orgelwerk van Bach. Toccata et fuga in D-moll. Op dat mooie orgel in Zuidbroek.
Fijne week allemaal en ik hoop dat jullie veel leuke dingen gaan doen en veel leuke mensen ontmoeten.
Groetjes

Geen opmerkingen: