zondag 31 mei 2015

Herinneringen

zondag 31 mei 2015 
Herinneringen...........de verjaardag van mijn overleden tante....eigenlijk zou ik vandaag jarig zijn, maar door snel ingrijpen van mijn moeder ben ik op 30 mei geboren om even voor middernacht opdat ik niet samen met mijn tante jarig was.
Herinneringen..........de laatste dagen wordt ik steeds geconfronteerd met foto's uit het verleden....en hoe het kan weet ik ook niet maar het zijn steeds foto's van mijn pelgrimstocht 3 jaar geleden.
Prachtig om dat steeds even weer te zien.
Herinneringen......een heel mooi cadeau mocht ik ontvangen voor mijn verjaardag. Een prachtige kaart met een mooie brief van mijn .....lieve Marleen uit Zeeland......mijn wandelmaat.......mede pelgrim waar ik ruim 2,5 week mee heb gelopen en lief en leed mee heb gedeeld.
Hier loopt Marleen en we hadden hier nog een lange weg te gaan.
Prachtig om te lezen hoe ook Marleen onze weg heeft ervaren en hoe mooi ze bepaalde gebeurtenissen heeft beschreven in haar brief. Marleen schreef mij dat ze wekelijks mijn blog leest en daarom wil ik je hierbij bedanken voor de felicitaties en je mooie brief Marleen. In een persoonlijke boodschap ga ik dat binnenkort nog doen naar jou toe. Dus hou de brievenbus maar in de gaten.
Vorige week schreef ik over onze verbouw plannen......dinsdag is de aannemer geweest en ja we hebben het fiat gegeven.....nu is het wachten op de planning wanneer alles wordt geregeld.
Het is en wordt een hele operatie, maar als het is gerealiseerd dan wordt het volgens ons ook mooi.
Kunnen we er weer jaren mee vooruit en bespaart het ons een hoop werk. Minder poetsen en boenen.
Op het resultaat verheugen we ons.......niet op het werk vooraf en dat het hele huis moet worden ontruimd. Binnenkort laat ik meer weten over de vorderingen.
Het was een prachtige Fraeylemaborg week. Woensdag heb ik voor het eerst meegewerkt om de bloemstukken klaar te maken die iedere woensdag worden neergezet in de borg.
Dit is een sterk punt.....heel veel bezoekers genieten van de borg en helemaal van de mooie verse bloemstukken. Het was ook heel leuk om te doen. Het is helemaal leuk dat je tijdens het weghalen en neer zetten over de beveiligingslijnen mag stappen, met alle gevolgen van dien.
Iedere week worden er 16 gemaakt die overal door de borg worden neergezet.

Vervolgens heb ik een rondleiding bijgewoond om me dat stukje van de borg eigen te maken.
Geweldig om het stukje geschiedenis en de bijzonderheden van de borg te mogen vernemen.
Ja en dan was het de voorbereidingen treffen voor mijn verjaardag........alles in en om het huis netjes en schoon maken en natuurlijk boodschappen doen. Veel te veel gekocht natuurlijk met als gevolg dat we nog dagen lang kunnen snoepen en eten. We zullen iets moeten bedenken om er snel door heen te komen. Maar dat gaat ons wel lukken denk ik.
Vandaag een rustige dag....even de krant goed doornemen en dan maken we ons weer op voor de komende week. Drie keer Fraeylema.... voor bijzonder activiteiten. Een instructiemiddag ronde beveiliging een middag werken en een vroege ochtend sessie om een ontbijt voor te bereiden.
En dan..........een lang weekeinde naar Egmond aan de zee. Een hotel met Broer en Schoonzus.
Het beloofd heel mooi weer te worden en ik hoop dat de weergoden gelijk krijgen want we zijn ook wel toe aan een beetje warm weer.
ZD Home.jpgDit is het hotel waar we 3 nachten verblijven en hopelijk een paar mooie  gezellige dagen doorbrengen.
Gezelligheid....dat hoop ik vandaag ook te beleven terug kijkend op mijn mooie verjaardag met al die mooie kaarten, cadeau's en felicitaties die ik mocht ontvangen en mooie gezellige mensen die geweest zijn. Ik wil iedereen nog bedanken die aan me gedacht hebben op welke wijze dan ook.
Ik wil jullie allemaal een hele fijne week toe wensen en hoop jullie via mijn blog volgende week weer te ontmoeten.
Ter afsluiting een verjaardagslied van Bert en Ernie.
Groetjes.

Geen opmerkingen: