zondag 3 mei 2015

het besluit is genomen

zondag 3 mei 2015 
Het is een drukke week geweest.
Vooral of we nu wel of niet gaan verbouwen en of we een flink bedrag in het huis willen steken.
Verhuizen kan een optie zijn.....hebben we ook al wel over gesproken.
Blijven kan een optie zijn......willen we eigenlijk wel.
Verbouwen.....waarom zou je het doen. In de krant en op TV zie je steeds meer dat ouderen verder moeten denken dan het heden. Als het lopen moeilijker wordt......ben je dan nog in staat om in je huidige woning te blijven wonen? En dat kunnen we....want alles is gelijkvloers en we hebben een ruime badkamer...alleen de slaapkamer zou wel wat breder kunnen zijn.
Nu we een erkende aardbevingsschade hebben en we ook nog aanspraak kunnen maken op vierduizend euro aan woning verbetering is het wellicht toch verstandig.
Dus na vele afwegingen is het besluit genomen. We gaan verbouwen.
Dat betekent ongeveer 9 vierkante meter bij de slaapkamer aan en 18 vierkante meter bij de woonkamer aan. Met overal vloerverwarming, wat weer als voordeel heeft dat we minder schoonmaak werkzaamheden hebben en overal goed bij kunnen.
Om dan ook nog tegelparket aan te laten brengen, hebben we alles voor de toekomst goed ingericht.
Althans dat hopen we en we hopen ook dat we er lange tijd van kunnen genieten en de problemen die zich bij het ouder worden voordoen nog lang op zich laten wachten. We doen er alles aan.
Hebben een app op de telefoon gezet die onze stappen telt en die aangeeft of we voldoende hebben bewogen.
We hopen nu dat de aannemer gaat bewegen, want we hebben hem een aantal voorwaarden gemaild en wachten nu op antwoord;.
Dat zal de komende week wel gebeuren en dan kunnen we hopelijk gaan aftellen wanneer de verbouwing begint.
Het wordt een klus van ongeveer 8 weken en we zullen een aantal dagen het huis uit moeten.
Maar gelukkig mijn broer en schoonzus verlenen ons asiel.


Als het allemaal doorgaat hebben we deze keuze gemaakt.
En om het nog gezelliger te maken denken we er ook nog een schouw in te laten zetten.
We hebben deze op het oog.
Maar het moet allemaal nog wel verwezenlijkt worden. Want je valt van het een in het ander.
We hebben een plat dak en daar liggen dus zonnepanelen op. Als er dus een schoorsteen op het dak komt moeten die panelen worden verlegd maar dat is wel mogelijk omdat het dak veel groter wordt.
Maar het moet wel allemaal worden geregeld. Het wordt een drukke tijd.
We laten dus dit jaar de tuin maar even voor wat het is. Want er moet flink doorheen gebanjerd worden. Allereerst de bouwput gegraven met de afvoer van de grond en dan de aanvoer van alle bouwmaterialen enz. enz. Maar ik denk dan altijd.....we krijgen er iets moois voor terug.
We hebben de afgelopen week ook wel vele andere dingen gedaan. Max moest voor een onderzoek naar de oogheelkunde en dat is een goed onderzoek geweest met positieve uitslagen.
Ik ben naar de kapper geweest en het kapsel is weer snel en blits geworden. We zijn een dagje naar Leeuwarden geweest en dat was prachtig. Vooral het bezoek aan het natuurmuseum.
  Wat een prachtige binnenplaats. Hier was het goed toeven en wat helemaal mooi was je kon koffie, thee en chocolademelk pakken voor niets. Wat een service.
Het was de moeite waard.
Donderdag was het de auto die een onderhoudsbeurt moest hebben en toen zijn we gaan lopen in de omgeving van de garage over het industrieterrein en hebben heel wat ontdekt aan bedrijven waarvan we ons altijd al hadden afgevraagd waar die zouden zitten. Een wandeling gemaakt van ongeveer 8 kilometer en daarna de auto weer in ontvangst genomen met een flinke rekening. Maar dan kunnen we er ook weer een jaar tegen als het allemaal goed gaat.
Vrijdag was de verjaardag van de buurvrouw en haar man en kinderen hadden een mooi feest georganiseerd ter ere van haar 60e verjaardag en het was heel gezellig in het dorpshuis.
Zaterdag hebben we de geraniums gekocht van de sportclub uit het dorp en die gaan we ook maar poten op de goede afloop dat de kou nu eindelijk gaat verdwijnen en we niet van die erge nachtvorsten meer krijgen. Want die hebben we de afgelopen dagen wel gehad. Wordt je 's morgens wakker en is alles wit alsof het winter is. De planten hebben behoorlijk geleden.
De komende week belooft een rustige week te worden en dat hoop ik ook, even bijkomen van alles.
Kunnen we ook even goed stil staan bij de doden herdenking en de bevrijding vieren.
Want we mogen ons gelukkig prijzen dat we nu al 70 jaar vrede hebben in ons land.
Overal in de wereld lopen de spanningen op en ik heb het al vaker geschreven in dit blog voor hoe lang nog in ons land....en Europa. Ik hoop nog heel lang, maar verwacht het eerlijk gezegd niet.


Ik wens jullie allemaal een vredige tijd toe, hopelijk tot volgende week.
Ik sluit af met DONA NOBIS PACEM.


Geen opmerkingen: