vrijdag 26 juli 2013

Santiago de Compostella

vrijdag 26 juli 
Knipsel
Wat een verschrikkelijk ongeluk met de hogesnelheidstrein gisteren in de buurt van Santiago de Compostella. Dan te begrijpen dat ik daar drie keer langs ben gekomen toen in in Santiago was.
Het is een mooi gebied maar ook zo bergachtig en vanuit die bergen komt die trein op Santiago af.
De machinist had zich niet aan de snelheid gehouden en heeft nu inmiddels toegegeven dat hij veel te hard heeft gereden. De beelden op de TV logen er niet om. Al die slachtoffers het is verschrikkelijk.

Het feest van Jacobus is afgelast en dat is ook terecht. Nu is er drie dagen van rouw afgekondigd en dat is wel het minste wat als eerbetoon gedaan kan worden.
Gisteren hebben wij de hele dag omgegooid. We hebben een heerlijke fietstocht gemaakt met mijn broer en schoonzus.
Voor het eerst heb ik een route uitgezet op de computer met de fietsknooppunten.
Geweldig je klikt aan waar je naar toe wilt rijden en de computer geeft aan via welke knooppunten je kunt rijden en tevens aan hoeveel kilometer het is.
We zijn van Kolham,Woudbloem, Schaaphok, de Paauwen, Steendam, Siddeburen weer naar Kolham gereden. In totaal zo'n 35 kilometer met mooi weer en vrijwel geen wind. We hebben genoten.
Steendam - De Otter kantine Hier hebben we even koffie gedronken met appelgebak, ijs en slagroom. Het was hier een beetje feest ter gelegenheid van de afsluiting van de Schildweek......een zeilwedstrijd op het Schildmeer.

Later op de avond brak er een geweldig onweer los boven Kolham, zelfs zo erg dat we geen ontvangst meer hadden op de schotel en dus even geen TV konden kijken.


Maar dat regentje was wel goed voor de tuin. Alleen had ik er niet op gerekend en nu zijn alle stoelkussens en mijn sloffen kledder nat. Maar wellicht komt vanochtend nog een zonnetje en drogen die zaken ook wel weer op.

Tot slot de spreuk van de dag:

Als elke veeg u dwars zit, hoe kan uw spiegel dan glanzen? 

Hier moet ik even over nadenken.
Groetjes en tot  morgen





Geen opmerkingen: