vrijdag 23 september 2011

Zierikzee

We hebben een dagje Zierikzee, Burgh-Haamstede en Domburg gedaan. Via de Zeelandbrug naar Schouwen-duiveland heen en via de stormvloedkering met het eiland Neeltje Jans weer terug.
We hadden storm op die dag. Het was heftig om met storm over de Zeelandbrug te rijden.

Zeelandbrug (oorspronkelijk Oosterscheldebrug)
Prachtig om hem zo te zien. 5022 meter lang, 52 overspanningen en dat alles is gebouw in 1963 -1965
De opening was op 15 december 1965. Wat een waterwerken hier in Zeeland.

Zierikzee is zo'n mooie plaats. Het was even moeilijk om een goede parkeerplaats te vinden, maar nadat dat geregeld was zijn we door de Zuiderhavenpoort naar binnen gelopen. De poort wordt op dit moment gerestaureerd, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een geweldige oude panden.

Een lust voor het oog.
Na al dit moois zijn we met een harde wind tegen naar Burg-Haamstede gereden.
 Dit ligt prachtig aan de kust met veel bos en duinen en een kort strand, maar dat kwam denk ik ook door de storm.  Bijzonder is toch wel het slot, maar daar hadden we nu even geen tijd voor om die te bezichtigen.
We zijn weer ingestapt na een lekker kopje warme chocolademelk en ja ja schrik niet een warme appelstrudel met vanillesaus en slagroom en op de stormvloedkering af ge reden.
De stormvloed kering hebben we jaren geleden gebouw zien worden en toen hebben we het werkeiland Neetje Jans bezocht wat nu een educatief centrum is over de stormvloed en waar je ook een attractiepark kunt vinden. We zijn er ook al eens geweest en hebben nu alleen over de stormvloedkering gereden.

Na deze ervaring op naar Domburg.
 Het strand en het stadje zijn prachtig 
Een dagje als deze is om nooit te vergeten. We kwamen voldaan terug en hebben lekker geslapen.
Morgen nog 1 keer over de vakantie en dan is het ook genoeg.

Geen opmerkingen: