woensdag 21 september 2011

Oostende

De volgende halte was Oostende. Het werd in de tram steeds drukker en drukker. Na Blankenberge kwamen er nog ongeveer 16 haltes voor we in de binnenstad zouden zijn. Maar er stonden zoveel mensen te wachten die er in wilden en dan af en toe ook bijna een aanloop namen om er in te vliegen en hoopten dat ze niet weer terug stuiterden. Dit gaf veel rumoer en het werd zeer benauwd in de coupe. Wij besloten dan ook maar uit te stappen  op het Marie-Joséplein. We werden helemaal overdonderd door de drukte en de grootsheid van deze stad aan de zee.
Met de koninklijke gaanderij.

  We zijn hem helemaal af gaan lopen.
 De Sint-Peterus en Pauluskerk is heel indrukwekkend.
Maar ook de mooie havens. Vooral die bij het Station.
De Kursaal met het Casino aan het strand je kijkt je ogen uit net als al die hoge woontorens zoals de bovenstaande bij het Europacentrum.
Na een hele lange wandeling zijn we weer in de tram gestapt om toch maar weer terug te gaan naar Knokke. Daar stond de auto en begon de reis weer naar Vlissingen. Door de Westerschelde tunnel.
Een hele gewaarwording. In Nederland door een tunnel van 6,6 km.
Inrit Westerscheldetunnel
Jaren geleden voer er de boot van Vlissingen naar Breskens en van Kruiningen naar Perkpolder. Vaak gereden, en nu is er nog het voetveer tussen Breskens en Vlissingen. Die hebben we dan ook gebruikt. Daarover morgen iets.


Geen opmerkingen: