vrijdag 2 september 2011

leuk dagje

Dinsdag heb ik samen met Max een leuk dagje beleefd. We hadden ons voorgenomen om naar de manifestatie te gaan van radio noord in Haren. Het leukste dorp van Groningen.
Een hele karavaan komt dan langs om met alles wat er georganiseerd is het dorp te promoten.
Dinsdag was Haren aan de beurt. We wilden ontbijten en vervolgens allerlei zaken bekijken en vooral ook hoe dat nu gaat met Radio en tv. Nou Haren kon moeilijk mensen op de been krijgen het was heel rustig om ongeveer 8.30 uur. We zijn er maar eens voor gaan staan om een ontbijt naar binnen te werken en hier en daar waren wat mensen bezig om hun marktkraam op te bouwen. Er was een heel dagprogramma opgezet en 1 van de zaken was een rondrit met de bus voor ouderen door Haren met historische plekjes.
Wij in de bus......zijn ook ouderen nietwaar. Leuk en boeiend wat er in 1 uur allemaal werd verteld over Haren. Daarna zijn we met de bus naar Groningen gereden. We hadden nog een tegoedbon van onze verjaardag. Wat een leuke verrassing was dat. Die hebben we ingewisseld voor een lunch bij Ot en Sien in de Folkingestraat. Het is toch zo mooi om onbezorgd door de stad te lopen en al die mensen te bekijken.
We zijn er dan ook even goed voor gaan zitten.
Plaat van Lunch & Eetcafé Ot & Sien Groningen Moet ook wel als je dit ziet.
Zo erg was het niet, maar het had wel deze omvang. We kwamen na een Latte Macchiato dan ook voldaan uit dit mooi etablissement. Bedankt maar weer Henny en Henk. Wij hebben beloofd hier nog eens weer te komen met of zonder tegoed bon. Maar het scheelt we zijn weer jarig over een half jaar......dit is dus een tip.
 
Ook hier door Peter de Kan
Portaal door Gert SennemaHet is toch wel een prachtige straat de Folkingestraat in Groningen met al die herinneringen aan vroeger met die monumenten zoals de synagoge die pas geleden gerestaureerd is en al die herinneringen aan die afschuwelijke oorlog dat al onze joodse medemensen zijn weggehaald en afgevoerd.
Maar goed het is altijd nuttig om even stil te staan bij die monumenten, je te herinneren en na te denken dat dit nooit meer moet gebeuren........hoewel hoe zijn mensen nu weer bezig.
Maar goed we zijn doorgelopen naar de grote markt om daar de bus weer te nemen naar Haren en de rest van de dag de tuin onder handen te nemen. Het wat hebben we genoten. Wat een mooie dag.

Geen opmerkingen: