zondag 10 maart 2024

afwisseling

Zondag 10 maart 2024



Afwisseling is de titel deze keer en dat slaat op ons. Het ging deze week met ups en downs. We voelden ons om de beurt niet al te lekker. Wellicht ook ingegeven door allerlei bezoeken en oproepen voor ziekenhuizen. Het begon wel mooi trouwens. Maandag zijn we naar Spijk geweest om daar een Alinker loopfiets te bekijken en uit te proberen.

De mevrouw ontving ons aller hartelijks en heeft ons uitgelegd wat de voordelen voor haar waren en hoe goed zij er mee vooruit komt ondanks haar handicap. Mevrouw was geopereerd aan een hersentumor en is door allerlei behandelingen en een groot doorzettingsvermogen met onder ander de Alinker in staat om de vierdaagse van Nijmegen te lopen. We zijn weer huiswaarts gegaan met een goed gevoel. Heb gelijk op internet gezocht en daar op een grote maat een bod uitgebracht. Dat bod werd geaccepteerd en zo togen we vrijdag naar Hoogeveen en hebben daar een Alinker opgehaald. Donderdag moest ik naar het Martini ziekenhuis naar de cardioloog en dat verliep heel voortvarend. De cardioloog was tevreden en heeft me uitgeschreven. Mocht ik weer klachten krijgen dan kon ik me weer melden via de huisarts. Thuis gekomen lag er een brief voor Max van het Martini. Een slaaponderzoek i.v.m. apneu en voor mij van het UMCG voor een neurologisch onderzoek. Zo wisselen we elkaar mooi af. Na deze gebeurtenissen zijn we naar een evenement getogen op Sappemeer. Dat was geweldig kwam ook door het mooie weer maar ook de organisatie had er heel veel energie ingestoken. 

Een mooie folder wees de weg. Het was in het kader van vrouwendag en werd genaamd de Aletta avondwandeling terug naar de tijd van Aletta Jacobs. Je kon van 16.30 tot 20.00 uur een wandeling maken langs diverse locaties. Historische scheepswerf Wolthuis met allerlei activiteiten.

De koepelkerk voor een orgelconcert of een lezing over Alleta's strijd voor het vrouwenkiesrecht. Het schaatsmuseum met de eigenaar hadden we al een keer gesproken en nu zijn we dan ook een keer langs geweest. Dat gaan we binnenkort weer doen op een zondagmiddag. 


De voormalige HBS daar werden verhalen vertelt en in Lak of Smak kon jij je verkleden en een foto laten maken


. In de Willibrordus kerk kon je rondkijken en alvast genieten van een theater stuk dat binnenkort opgevoerd wordt. Watervloot. In de Doopsgezinde kerk kon je genieten van een orgelspel en ook een dia lezing bijwonen en er werd veel verteld over wijn en je kon proeven. Ach en zo vloog het voorbij. Geweldig wat een leuke opzet. 

En dan is het weer weekeinde. Mooi weer hadden we gisteren dus ben ik het dak opgegaan om daar nog wat restanten blad vanaf te halen en heb ik de serre opgeschoond en wat heringericht. Vandaag ga ik verder in de tuin om wat snoei werkzaamheden te verrichten en voor de 2e keer dit jaar het gras te maaien. Het is toch bijzonder om begin maart al het gras te maaien. Maar goed het zorgt wel voor afwisseling. 

Dat was dan de titel van dit blog en daarmee ook weer het einde. Volgende week verder naast de gebruikelijke activiteiten staat er voor vrijdag een speciaal evenement op het programma in het kader van heel Holland doet gaan we de kerk een schoonmaakbeurt geven.

 Of dat gelukt is en hoe het was daarover volgende week meer. Voor nu sluit ik nog een keer af met een mooi Mexicaans liedje. Dit ook ter afsluiting van wie is de mol. Groetjes. 

Te Vaso te Quedas is het lied van Aida Cuevas. 



1 opmerking:

Anoniem zei

Zeer benieuwd hoe de Alinker je gaat bevallen.
En mooi mexicaans nummer.
Mijn zoon trouwde in 2011 in LA net de Mexicaanse Carmen.
We waren daar met het hele gezin.Ze gaven een groot feest met een Mexicaans band. Sinsdien draai deze muziek graag, vooral Vincente Fernandez.