zondag 16 juli 2023

veiligheid

 zondag 16 juli 2023 

Veiligheid dat is belangrijk. Bedenk eerst voor je ergens aan begint. Dat is een spreekwoord en daar moet ik steeds meer aan denken. Het lijkt wel als je ouder wordt dat het steeds belangrijker wordt. 

Ik merk wel dat het niet altijd meer meevalt in sommige situaties. Bijvoorbeeld vroeger was geen ding me te hoog of te gek. Nu bedenk ik me eerst wel even waar ik op ga en of het me nog gaat lukken. 

Voor een poos geleden kwakkelde ik behoorlijk met mijn gezondheid en durfde ik niet meer op het dak. Dat is wel noodzakelijk om de afwatering vrij van blad te houden en om het dak van de serre schoon te maken. Dus hebben we maar een glazenwasser in de arm genomen en die heeft uitstekend werk verricht. 

De afgelopen week ben ik zelf weer op het dak gegaan en heb alles zelf weer gedaan en met dat mooie weer was het een lust om met water bezig te zijn en dat na afloop alles weer netjes was. 

Maar zo gaat het met zoveel dingen. We hebben ons de afgelopen week een fietshelm aangeschaft en ik moet nog steeds denken aan een paar voorvallen waarbij het allemaal goed ging maar voor het zelfde geval stuiter je met je hoofd op een stoeprand en is het mis. 

Verder moet je ook steeds in het verkeer opletten om weer veilig thuis te komen, maar soms is het niet altijd mogelijk en kruip je door het oog van de naald. Zo ook gisteren. We rijden met de auto langs het Winschoterdiep daar mag je 80 km. Uit het niets komt er een auto voorbij scheuren met een snelheid van wel 120 km denk ik en slaat plotseling links af en scheur met twee wielen door de bocht. Zo'n piloot zal je maar tegen komen en je ziet het niet zo gauw en een ongeluk met dergelijke snelheden heeft vaak fatale gevolgen. 

We hebben weer onze gebruikelijke activiteiten verricht de afgelopen week.  Max is naar de fitness geweest. Samen zijn we wezen wandelen en ik ben weer wezen zwemmen. 

Donderdagmiddag zijn we op bezoek geweest en vrijdagmiddag heb ik mijn gehoor laten testen en daar kwam uit dat ik wel aan gehoorapparaten toe ben. Dit wist ik eigenlijk al wel. Nu is het zaak welke. 

Daarvoor ga ik de komende week weer heen om het daarover te hebben. Eerst naar de tandarts voor controle en dan wandelen en vervolgens naar de gehoorspecialist. Donderdag brengen we de fietsen naar de fietsenmaker voor controle en vrijdag gaan we uit eten bij de Chinees in De Groeve met Dick, Enna, Jantje en Jenne. Gezellig. 

Ach en dan is het al weer tijd om een nieuw blog te schrijven. 

Ik sluit af met een liedje uit de oude doos. Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel. Van Max van Praag



1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om te lezen