zondag 9 juli 2023

eindelijk

zondag 9 juli 2023

Eindelijk is die verschrikkelijke regering gevallen. Het zijn allemaal politieke spelletjes van die kwal van een Rutte, zijn aanhangers zullen straks wel weer op hem stemmen maar toch. Hij heeft de laatste weken al zoveel rond gezworven in de wereld dat hij zijn baantje inmiddels al wel rond heeft. 


Die achterbakse vent moet zo snel mogelijk weg. Liegen en bedriegen en die partij al helemaal. Ik noem het altijd de partij van Vele Vuile Deugnieten. Kijk maar eens terug wat voor tirannen en achterbakse figuren er in die partij zitten. De rijken steeds rijker en de armen steeds armer wat een verschrikking. Excuus aanbieden voor de slavernij en vervolgens de nieuwe slavernij in stand houden. Maar ja de kiezer zal bepalen wat het wordt en zoals overal in Europa zal het hier ook wel weer een rechtse bende worden. We wachten af. Als we maar een club krijgen die vele malen kleiner is dan de huidige. Het is te gek voor woorden dat wij als klein land zoveel bewindslieden hebben. 

Het was me het weekje wel. 

Maandagmiddag zijn we op visite geweest bij Dick en Enna en hebben gezellig bijgepraat. 

Dinsdagochtend ben ik naar de kapper geweest en dat was prima voor elkaar. 

"s Middags zijn we op bezoek geweest bij een collega van de Fraeylema en dat was heel gezellig.

Woensdagochtend hebben we niet gewandeld, want de storm Poly trok over,  's middag zijn we op bezoek geweest bij Janny die waarschijnlijk over een week weer naar huis mag. 

Donderdag was de fietsclinic en dat was leuk, we werden om 10 uur ontvangen met koffie en kregen een presentatie van een mevrouw die veel ditjes en datjes vertelde over de E-bick en  allerlei tips gaf. 

Vervolgens werden onze fietsen bekeken en kregen we ter plekke nog een aantal tips. Daarna aan de lunch die keurig verzorgd was en toen op de pedalen. Een mooie toch door de omgeving van bijna 30 km. We waren om 16.30 uur weer thuis. Moe maar voldaan. 


Vrijdag naar de huisarts om mijn oren uit te laten spuiten. A.s. vrijdag krijg ik een gehoortest en dan moeten de gangen wel schoon zijn. Vervolgens ben ik naar Noorbroek gereden waar in het verzorgingshuis Gockingaheem een vergadering was van DOS. Samen met Jan Haasnoot heb ik die vergadering beleefd. DOS staat voor Domein Overstijgende Samenwerking en dat willen we opstarten in Kolham en Noordbroek. Moet nog veel studeren en doorlezen maar het is een interessante ontwikkeling. 

De volgende vergadering is op 12 september. Maar Jan en ik hebben tegen elkaar gezegd dat we niet blijven stil zitten. We moeten wat laten zien op 12 september. 

Dus werk aan de winkel. 

Zaterdagmorgen zijn we naar Zonnehof geweest in Haren waar we met schoonzus een wandeling hebben gemaakt en lekker koffie gedronken. Of chocolademelk dat kan ook. 

Vervolgens zijn we naar Wirdum geweest waar Klaas en zijn vrouw een openhuis hielden van hun nieuwe huis en Klaas is ook imker en het was dus een feest om alles te mogen bekijken en we werden ook nog getrakteerd op heerlijke pizza. 



             
Met al deze activiteiten is het werk in en om het huis er wat bij ingeschoten dus daar zijn we
vervolgens maar mee aan de slag gegaan. Er moest was worden doorgedraaid en ik zou nog iets bakken voor vanmiddag want dan heb ik dienst in de kerk. Het is een Appel plaat cake geworden. Wil je het proeven kom dan langs en bekijk gelijk de mooie kunstwerken. Onder het genot van een kopje koffie of thee. 

Het laatste baksel uit de oven want die heeft het begeven. 

En nu maar afwachten wanneer we een nieuwe regering hebben. Deze zal op de winkel passen, maar dat deden ze steeds al dus erger dan nu kan het nooit worden. 

Ik hoop wel dat de Nederlanders hun verstand gebruiken en absoluut niet op de partij gaan stemmen van List en bedrog. De ouderenzorg korten met 900 miljoen!!!! het is toch te gek voor woorden. 

De komende week wordt rustig we hebben weinig activiteiten op het programma staan, het ziet er naar uit dat het weer ook rustig blijft. Hoewel er voor vanmiddag wel flink wat onweer wordt voorspeld. Maar dat wachten we af. De storm die ons land afgelopen woensdagmorgen heeft geteisterd was erg.                                          Bij ons in de straat leek het wel soep. Heel veel blad en afgewaaide takken. Dus zijn we dat eerst maar eens gaan opruimen. Nu moet ik nog op het dak, maar dat is een klus voor de volgende week. 

Vrijdag laat ik mijn gehoor testen en ben ik benieuwd of ik aan de apparaten moet. 

Ik wens jullie een fijne week toe en hoop dat jullie volgende week mijn blog weer lezen. 

Over lezen gesproken. Heb weer een boek uit van Lucinda Riley DE Liefdesbrief.



Ik sluit af met een liedje. Het verkiezingslied Ga met mij dat Hokkie in. 


Geen opmerkingen: