zondag 25 juli 2021

fantastisch

zondag 25 juli 2021 



Het was fantastisch de reis van de vorige week zondag. Heel vermoeiend maar geweldig georganiseerd en heel informatief. We zijn om 4 uur opgestaan en stonden om 6 uur op de P&R in Hoogkerk. In de bus een mondkapje dragen en rijden na verschillende opstapplaatsen.


We hebben even een plas pauze gehad in Lelystad en waren om ongeveer 10 uur in Rotterdam.

Daar vertrok de boot om 10.30 en zo hebben we veel informatie gekregen over de havens om op de 2e Maasvlakte aan te komen. Tijdens de vaart kregen we koffie met appelgebak en later een complete lunch. Heel indrukwekkend op een bepaald moment ging de vloer van de boot open en kwam er een compleet buffet naar boven. Wat was dat een mooi gezicht. Ondertussen voer de boot maar door want het is vanaf de Erasmusbrug ruim 35 kilometer om bij de 2e Maasvlakte te komen.







Daar hebben we enorme schepen gezien. Schepen als voetbalvelden waar 19.000 containers op kunnen. Kranen zo hoog, die notabene ook nog op afstand bediend worden. Wat hebben wij in Nederland toch een hoop kennis en kunde. 

Op een bepaald moment konden we van de boot af om Futureland te bekijken dat is een informatiecentrum over de 2e Maasvlakte. Geweldig informatief. Te meer omdat de gids die reeds een uur op de boot ons het een en ander had verteld ook nog in dit centrum een presentatie gaf. Geweldig. 

Om 17.30 uur waren we weer terug bij de Erasmusbrug en moesten we gelijk weer instappen om te voorkomen dat de chauffeur haar rijtijden niet zou overschrijden. Om 21.30 waren we weer thuis moe maar voldaan. 

Maandag hebben we het rustig aan gedaan 

Dinsdag zijn we op visite geweest en woensdagochtend hebben we weer gewandeld met de wandelgroep Kolham 

Donderdagochtend heb ik weer gezwommen en vrijdagmiddag gewerkt in de Borg. 



Gisteravond hebben we heerlijk gegeten bij de chinees in Wagenborgen dit in verband met de verjaardag van Janny en Abel. Die dit vierden op deze manier. 

Zo is de week weer voorbij gevlogen. 

De komende week is het werken geblazen in de borg op dinsdagochtend op woensdagochtend en gaan we donderdag fietsen met broer en schoonzus. Vrijdag moeten de fietsen in onderhoud en het volgende weekeinde gaan we op een vezelarm dieet over. Want Max moet maandag 2 augustus 2021 voor een darmonderzoek. Daarvoor moeten de darmen schoon zijn. Dat betekend veel drinken en laxeren. 

Dus dan zullen we zoveel mogelijk thuis zijn. 

Verder draait alles, is het heerlijk weer. 
Ik wens jullie allemaal een heel gezellige en fijne week toe. 

Sluit af met een leuk muziekje. Caribische gitaar muziek. Groetjes. 


 

Geen opmerkingen: