zondag 6 juni 2021

nog steeds jarig

 zondag 6 juni 2021

Voel me nog steeds een beetje jarig. Ho wat ben ik verwend.....door vele mensen die aan me gedacht hebben mooie woorden op facebook, de mooie kaarten en de vele telefoontjes. Door de hele corona crisis is het nog steeds visite ontvangen in kleine kring. Dus dat maakt dat je om de dag wel een paar mensen op bezoek krijgt. Gebak en dan eet je zelf ook mee....dus de kilo's vliegen er op. Het is allemaal gezellig en leuk behalve die kilo's dan. 

Wat hebben we leuke dagen gehad in Noord Holland en mooie dingen gezien. 

Het duin in Schoorl 

Het hotel was al een belevenis op zich. Toen we aankwamen hebben we niet goed opgelet en kwamen we via de achterdeur het hotel binnen. We hadden ons al digitaal aangemeld en zijn op zoek gegaan naar kamer 104.  gevonden..... Vervolgens gecontroleerd op de credit kaart en gezien dat er veel te veel afgehaald was.........krijg je als je niet zo handig bent in de moderne fratsen. Ik naar de receptie zegt die mevrouw dat ik zelf hun dat credit had gegeven en dat ze het teveel terug zouden storten. Is ook gebeurt. 


Beter opletten in het vervolg dacht ik bij mezelf. Vervolgens hebben we ons diner laten bezorgen op de kamer en hebben we genoten van een heerlijke maaltijd. De volgende ochtend haalde ik het ontbijt wat keurig verpakt was in een mooie doos.


Op de kamer maak ik de doos open lag er een kaartje in van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Toch heel attent. Het was allemaal veel te veel. Maar door de verpakking konden we veel meenemen in onze picknickmand en hadden we voldoende voor de middag. We zijn vertrokken van het hotel en helemaal langs de kust getrokken een stop in Schoorl mooi terras uitgezocht en genoten van het mooie weer vervolgens verder gereden. We wilden een stop in Callantsoog maar daar was het zo druk dat we maar doorgereden zijn.

 Zo kwamen we bij de vuurtoren van Den Helder en daar hebben we een hele poos op een bankje gezeten heerlijk te geniet van alles om ons heen. De picknickmand tussen ons in en af en toe de meeuwen zitten voeren. Hadden die ook een beetje verjaardag. Terug naar het hotel zijn we over mooie wegen gereden en door prachtige plaatsjes. In het hotel hadden we al een plekje gereserveerd op het terras voor het avondeten en daar hebben we genoten tot 20 uur want toen moest het terras leeg zijn.


 Men hield zich hier ook strikt aan. Om 19.15 uur werden er geen bestellingen meer aangenomen en om 20 uur moest iedereen weg zijn. Wij hebben nog een wandeling gemaakt en zijn toen naar onze kamer gegaan. De volgende dag hebben we alles weer ingepakt en zijn vertrokken richting Hoorn een plaats waar we eigenlijk nog nooit geweest waren. Prachtig wat een mooie stad.

De ingang van het museum. Ja de hekken waren nog dicht. 
Dit is de oude haven. 




 We hebben midden op het plein bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen en het West Fries museum een kop koffie gedronken en zijn weer verder gereden naar Enkhuizen om vervolgens via de dijk naar Lelystad te rijden. 



Over die dijk waren we ook nog nooit gekomen. Geweldig te meer omdat we de avond er voor op de tv de reportage hadden gezien over de nieuwe wadden in de Markermeer.  Na deze belevenis zijn we doorgereden naar huis waar alles versierd was. We hebben alles weer uitgepakt, zijn direct aan de was gegaan en hebben even rust genomen.



Vervolgens heb ik maar eens een mail gestuurd naar Enexis dat ze niet moeten denken dat ik seniel geworden ben. Die beweren dat ze een telefoongesprek met me hebben gevoerd en stuurden mij een weerslag van dat gesprek. De gasmeter wordt verwijderd in week 45. Dat is 20 weken later dan was afgesproken. Later in de week kreeg ik een antwoord met duizend keer excuus en dat er naar gestreefd wordt om toch in week 25 de meter en de aansluiting te verwijderen. Niet reageren koste weer 100 euro. Nu maar afwachten of het gaat gebeuren. 

Woensdag middag hebben we verjaardagvisite gehad van Grietje en Willem vrijdag ben ik bijna de hele dag bezig geweest om samen met Bea de borg in de bloemen te zetten die gisteren weer open is gegaan. Gistermiddag zijn broer en schoonzus op bezoek geweest en 's avonds de overburen. Zo gaat het maar door met de visite. Ik wil mijn verjaardag nog vieren met een etentje en dat ga ik maandag a.s. regelen. De rest van de week bestaat uit werken in de borg op woensdagochtend en 's middags een vergadering en op vrijdagmiddag ook werken. Tussen door is het in de tuin aan de slag en thuis de boel een goede beurt geven. Zo blijft een mens bezig. Maar goed het lukt allemaal nog en daar ben ik heel dankbaar voor. 

Ik sluit af met Casta Diva van Maria Callas. En wens jullie een fijne week toe. 



Geen opmerkingen: