zondag 10 januari 2021

gekte

 zondag 10 januari 2021

Gekte ja dat is het in de wereld. Iedereen lijkt wel aangebrand, opruiend, eigen rechter spelen, gelijk willen hebben enz.. enz. Kijk naar die gek in Amerika. Heb die man nog nooit gemogen maar wat hij nu weer uitgehaald heeft met alle gevolgen van dien. Bah wat een vent. Wie weet wat hij nog uitspookt in de komende dagen. 


Wij hebben het rustig aangedaan. Onze week bestond uit werken in de tuin, huis en iedere dag een wandeling. Donderdag heb ik mijn gebit laten controleren bij de tandarts en alles was oké. 

'S middags hebben we een mooie autorit gemaakt door noord Groningen. Het weer was niet zo mooi, maar we zaten droog en hebben weer veel gezien. 

't Zandt

Loppersum 
Dit waren wel de dorpen die we eens goed hebben bekeken. 
Kon ook niet anders want de minister was ook net geweest om de aardbevingsschade op zich in te laten werken. Verder komen we niet. Het blijft vaak bij kijken een rond uit beleefdheid een gesprekje met de burgemeester en wat inwoners en dat is het. Bah. Ik heb een kaart naar de koning gestuurd dat ik me zou schamen om koning te zijn van een land waar de regering zo schofterig handelt. 
Maar goed wij hebben een gezellige middag beleefd en ook nog een mooi bos tulpen gescoord langs de weg. 




Verder heb ik de plantenbakken geleegd en er bloembollen in gezet en violen gepoot. 

Al het blad van het gazon gehaald want dat is niet zo goed om blad op je gras te laten liggen. 

In de borders laat ik het wel liggen en dat ruim ik van het voorjaar op. 

Verder heb ik iets geprobeerd. 

Zag in een programma op TV een maretakken kweker. 

De maretak (Viscum album) is een groenblijvende plant uit de sandelhoutfamilie (Santalaceae). De plant leeft op bomen. Het is een halfparasiet: voor water en zouten is de plant afhankelijk van zijn gastheer. De maretak wordt ook vogellijm of mistel genoemd, of met de Engelse naam mistletoe aangeduid. De maretak wordt thans ook met succes gekweekt.

Wat moet je dan doen? Een paar van die witte vruchtjes aan een tak van een appelboom bevestigen. 


Maar ja waar haal je die vruchtjes weg. Loop ik langs een bloemmist en die had een tak voor de zaak liggen. Daar heb ik 4 bolletjes afgeplukt en in een zakdoekje gewikkeld. Thuis heb ik  ze stuk gedrukt en inderdaad er ontstond een kleverige massa met daarin een zwart puntje. Dat heb ik aan de appelboom geplakt en nu maar afwachten of het een tak wil worden. Duurt jaren. maar dan heb je ook wat. 

Een tak waar je onderdoor moet lopen en elkaar een zoen geven brengt veel geluk. 

We zullen zien wat het wordt. 

Vrijdagavond zijn we op bezoek geweest bij de plaatselijke wijnboer en hebben gezellig met elkaar gepraat en zijn wijn geproefd. Geweldig als mensen zo in hun hobby op kunnen gaan. 


Weet nu veel meer over de druiventeelt en alle gevaren die tijdens de teelt op kunnen duiken en ook het maken van de wijn. Reuze interessant en het resultaat was lekker. 


De komende week wordt er een bezoek gebracht aan mevrouw Riepma en verder staat er nog niets op het programma. 

Gistermiddag hebben we de laatste rolletjes gebakken en daar nemen we een zakje van mee naar Riepma. 

Verder zien we wel wat de week ons gaat brengen. Het kabinet zal wel weer een wijs besluit nemen en we zullen nog wel verder in isolatie gaan denk ik. Dat betekend wederom niet werken in de borg. 

Maar goed dan gaan we weer wandelen en werken in en om het huis. En verder Netflix kijken. 

We hebben the Crown nu helemaal gehad en ik ben overgestapt op een serie over de kastelen in Engeland is ook leuk om dat te zien en vooral te horen wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. 




Ik wens jullie wederom een fijne week toe en maak er wat van. Blijf vooral gezond. 

Ik sluit af met een rustgevend muziekje van Mozart Een piano concert No 21 wel te verstaan in C major. 

Groetjes. 




Geen opmerkingen: