zondag 8 november 2020

rust

 zondag 8 november 2020

Rust ja dat nemen we. Worden we ook toe aangezet door onze krachtige leiders. Die allerlei maatregelen afkondigen waardoor je geen kant meer op kunt. Zo is alles de komende weken dicht en ga ik niet werken in de borg. stond ingeroosterd voor vanmiddag en a.s. vrijdagmiddag maar dat gaat niet door. 

Gisteren is eindelijk bekend gemaakt dat die Trump van zijn troon is gestoten en afgevoerd kan worden als president van Amerika. Maar de narcist zal zich er wel niet bij neerleggen. Wat heeft die vent al een ellende aangericht. Bah. wat ben ik blij dat die van het toneel verdwijnt. Die onbeschofte arrogante vent. 

We hebben de afgelopen week wel veel gedaan. 

Veel gefietst en allerlei zaken rond het huis geregeld en ik heb veel gebakken, de sloot schoon gemaakt en heel veel blad geruimd. De vruchtensloof is goed gelukt al zeg ik het zelf hij smaakte ook heerlijk.

Woensdagmiddag hebben we een goed overleg gehad om de kerstaankleding in de borg alvast door te nemen. We doen even voorzichtig i.v.m. de maatregelen die wellicht nog komen. We willen over 14 dagen kijken hoe dan de stand van zaken is en dan de nodige inkopen doen en verdere voorbereidingen treffen. 


Als alles doorgaat wordt het mooi. 

Donderdag hebben we de as van Max zijn broer gehaald van het crematorium. Dat staat nu rustig bij ons thuis.


 Het wordt kouder en dat merken we gelukkig niet aan onze verwarming. Die draait prima en alles functioneert goed. Alleen heb ik nu drie keer water bij moeten vullen. Er liggen heel wat meters leiding en daar zit altijd nog wel lucht in en dat gaat er uit en zorgt voor een te lage druk. We worden gewaarschuwd en dan vullen we weer aan. 


Tevens zijn we donderdag ook van energieleverancier veranderd. Daar verneem je niets van maar hopelijk wel binnenkort in de portemonnee. Maar dat moet nog blijken. 

Eén voordeel van energiedirect is wel dat je dagelijks bij kan houden hoe je verbruik is en ook alla minuut in kunt grijpen als het uit de hand mocht lopen. 


Nog een voordeel is dat we door energie direct ook nog 5 cent korting krijgen op de benzine. Momenteel ligt de prijs voor benzine laag. 143.9 per liter en dan 5 cent er af. wordt het 138,9 en dat is het tijden niet geweest. 


Vrijdagavond hebben we de verjaardag gevierd van de buurvrouw die is 80 geworden en dat was heel gezellig. 

Gistermiddag hebben we ruim 20 kilometer gefietst en weer mooie dingen ontdekt. Zo is er een hele mooie zaak geopend in Wolfsbarge/de Groeve er zat altijd een woninginrichtingszaak in en nu een tuinbedrijf. Mooi exclusieve dingen.


 En zo hobbelen wij rustig door. 

Ik hoop dat jullie ook je dingen doen en ondanks alles genieten van het leven. 

Ik sluit af met Lélisit dámore act 2 una furtiva gezongen door Luciano Pavorotti. 


Geen opmerkingen: