zondag 5 mei 2019

spannend

zondag 5 mei 2019 

Spannend ja dat is het de komende week. Hoe zal onze nieuwe auto bevallen.
We kunnen hem dinsdagmiddag ophalen. Het nieuwe kenteken is bekend. ZD-111-T.
Afbeeldingsresultaat voor automaat mazda cx5Afbeeldingsresultaat voor automaat mazda cx5
Het interieur is anders veel meer knopjes en hendeltjes. Moet zeggen dat me dat niet zo bevalt, maar goed dat zal wel weer wennen. Het is een automaat dus schakelen is er niet meer bij.
We zullen zien hoe het bevalt.
De afgelopen week is goed verlopen. We hebben als bestuur van de VVE verstandige besluiten genomen en als fair commissie ook. Als voorzitter van de VVE ga ik nog door tot de volgende vergadering in februari 2020. Dit uiteraard als de nieuwe eigenaren het er mee eens zijn.
Dan hebben Sien en ondergetekende het 9 jaar gedaan en dan mag een ander het stokje ook wel overnemen. Met de fair ben ik gestopt ook dat heb ik een aantal jaren gedaan en is het nu tijd om het stokje over te geven aan een ander. Komen er weer frisse ideeën binnen en dat leidt altijd tot mooie dingen. Na een mooie zaterdagmiddag met een bustocht zijn we zondag met de auto gaan rijden naar Emmen om daar de voortgang te bekijken van het project Nachtwacht.
We zijn via Duitsland gereden en daar even benzine getankt de scheelt behoorlijk in de prijs.
In Emmen ging het weer regenen......niet erg maar het is wel bijzonder dat we in Emmen steeds regen hebben. Het project was in volle gang. De vrijwilligers waren goed bezig en we hebben even weer genoten van het enthousiasme.
Afbeeldingsresultaat voor nachtwacht project in emmen
Vele vrijwilligers zijn aan het schilderen met delen van de Nachtwacht om die elementen beter te kunnen begrijpen. Vervolgens worden de verworven vaardigheden aangewend om ze op het grote doek ten toon te spreiden.
Afbeeldingsresultaat voor nachtwacht project in emmen
Het is leuk om daar rond te lopen en de exposities van de amateurs te bekijken en te zien hoe de mensen enthousiast bezig zijn met elkaar. Na dit bekeken te hebben hebben we nog even thee gedronken bij de neef van Max en zijn vrouw en zijn we weer naar huis gereden. Een mooie rit en gezellige dingen beleefd was de conclusie. Na een middag gewerkt te hebben in de borg en een ochtend bloemschikken waren we bij donderdag. Max wilde zijn ogen laten testen omdat hij vond dat het zicht wat minder werd en het al weer drie jaar geleden was. Dat was even schrikken, want zijn zicht was inderdaad minder geworden en hij had een verontrustend hoge oogdruk. Direct een afspraak gemaakt met de dokter en een afspraak bij oogheelkunde en daar kan hij 23 mei terecht.
Maar even weer afwachten wat dit op gaat leveren. Zaterdag zijn we naar het verzetsmuseum geweest in KOLHAM  ja ja hier is ook wat en ik moet zeggen het zag er geweldig uit en er was veel belangstelling.
Afbeeldingsresultaat voor verzetsmuseum
En daarna hebben we natuurlijk gekeken naar de TV en 2 minuten stilte in acht genomen.
Dan is het al weer zondag en zo vieren we de bevrijding. Wat ik hoop altijd te kunnen blijven doen. Want leven in vrijheid is een groot goed. We gaan in juli naar Auschwitz en ik moet zeggen dat ik daar naar uitkijk. Veel mensen ontkennen de gruwel die de mensheid gepleegd heeft, maar als je daar geweest bent dan ga je wel anders denken. We zijn vaak in Westerbork geweest al twee keer in Dachau en dan nu naar het vernietigingskamp bij uitstek. Ben benieuwd. Daarnaast gaan we vanmiddag op verjaardag visite bij onze buurvrouw die is op 1 mei jarig geweest en viert dat vanmiddag. Voor de komende week staan er dingen op het programma als controle Tandarts rondleiding in de borg verzorgen voor 10 dames en verder gaan we onze auto halen en inrijden om te wennen aan de automaat. Zo scheuren wij naar de volgende week zondag en is het weer tijd voor een nieuw blog. Ik wens jullie een fijne week toe en sluit af met een gregoriaans gezang. Veni Creator Spirius.

Geen opmerkingen: