zondag 28 april 2019

regen

zondag 28 april 2019

Regen ja dat deed het gisteren tijdens Koningsdag.  Wat hebben we een geluk gehad tijdens de tweede paasdag. Het was tijdens de fair de hele dag prachtig zonnig weer. Dat maakte dat het bezoekers aantal ook flink was,  ruim 2500 personen hebben de fair bezocht. Het was een geweldige sfeer en zowel standhouders als bezoekers maar ook wij van de organisatie hebben genoten.
Hieronder was sfeer beelden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, boom, plant en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, bloem en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, mensen op toneel, boom en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, lucht, bloem, brug, buiten en waterAfbeelding kan het volgende bevatten: boom, plant, bloem en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, bloem en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, bloem, huis, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, lucht en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, boom en buiten
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, boom, lucht, menigte, buiten en natuur
Dit was het weer en nu nog een evaluatie van de commissie en dan zit het werk er op.
Onze catering viel ook goed in de smaak. We hebben voor ruim 50 personen gezorgd voor een lunch. Dat is toch even wat anders dan voor ons twee. Maar het is gelukt en we hebben alleen maar positieve geluiden gehoord. Het was dinsdag op tijd mee werken om alles weer netjes te maken op het terrein en te zorgen dat alle bloemstukken een plekje kregen. Veel is naar de Klimroos gegaan en we hebben hier en daar wat aan mensen gegeven die wat hebben betekend voor de organisatie.
Woensdagochtend heb ik staan bloemschikken in de borg en stond dat ook weer netjes.
Woensdagmiddag zijn we naar het verpleeghuis in Groningen getogen om daar een bezoek te brengen en vervolgens langs Ton en Diny om even bij te praten.
Donderdag stond in het teken van ondertekenen van het koopcontract. Want ja, het appartement is verkocht. Het was altijd een hele zorg ik leefde altijd in twee werelden. De wereld in Kolham waar ik woon en de wereld in Gasselte waar het appartement staat en waar ik eigenaar van ben en voorzitter van de VVE. Per 1 juli a.s. is de overdracht en dan is het afscheid nemen van alles in Gasselte.
Kan ik me echt concentreren op ons leven in Kolham.
Vrijdag hebben we het huis en de tuin een goede beurt gegeven. Ik ben op het dak bezig geweest om daar de zonnepanelen eens flink schoon te maken en dat was ook wel nodig na die enorme zandstormen van de laatste dagen.
Afbeeldingsresultaat voor zandstorm in de veenkoloniënAls we met de auto op stap waren was het af en toe een vlaag van zand dat je voor de auto kreeg. Op de fiets was het haast niet te doen omdat je de adem afgesneden werd en je de ogen vol kreeg. Maar goed het heeft geregend en het is voorlopig even weer voorbij. De zonnepanelen zijn weer schoon en het dak van de veranda ook en het was de moeite waard. Zo konden wij Koningsdag wel in. En dat hebben we dan ook gedaan met het ophangen van de vlag. Het kijken naar de TV en het eten van een Oranje Soes. We dachten doe eens wat anders dan een Tompoes.
Afbeeldingsresultaat voor oranje slagroomsoesLekker kopje koffie er bij en het was gezellig.

Wat ga je dan verder doen? Fietsen of lopen was geen optie. Het was regenachtig en fris.
We wilden altijd al lijn 5 verkennen en dus zijn we die gaan rijden van het begin tot het einde en weer terug. Hij start in Harkstede en eindigt in Annen. Je komt door Groningen bij de brandweer kazerne en de Ikea zo naar het UMCG de Grote markt.......maar ja de Grote markt was overvol en daar kon de bus niet langs dus via het Zuiderdiep zo naar het Centraal station en dan naar Haren en door Zuidlaren naar Annen daar even gewacht en zo weer terug. Mooie rit en we waren rond 17.30 uur weer thuis.
Afbeeldingsresultaat voor lijn 5 qbuzz groningen
Afbeeldingsresultaat voor lijn 5 qbuzz groningen
En dan nu op naar de nieuwe week. Vandaag gaan we het rustig aan doen en genieten van ons schone huis en nette tuin. Het schijnt regenachtig te worden dus wat kun je dan beter doen dan genieten van een warme kamer en een goed boek of blad. Er ligt nog leesvoer genoeg.
De komende week staat er nog het een en ander te gebeuren. Een overleg met het bestuur over hoe het nu verder moet met de VVE. Werken in de borg en ook deze week woensdag bloemschikken in de borg en vrijdag de evaluatie over de fair.
Daarmee ben ik weer bij de volgende week. Wat er allemaal is gebeurt en hoe de week is verlopen daarover verhaal ik volgende week zondag weer.

Dit is het appartement wat verkocht is ook die van de buren is verkocht. Het is het appartement van mijn ouders geweest en daar heb ik weer samen met mijn broer een poos voor mogen zorgen. En nu is het aan de nieuwe eigenaar om er weer van te genieten.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe. Groetjes. Ik sluit af met een liedje van Rene Froger Een eigen huis.

Geen opmerkingen: