zondag 21 april 2019

nieuwe auto

zondag 21 april 2019

Ja het is gebeurt, we hebben een nieuwe auto gekocht. Dit is hem.Afbeeldingsresultaat voor mazda cx 5
We waren al een poosje aan het dubben. Wat gaan we doen. Een nieuwe auto en dan weer zorgeloos rijden voor de komende 3 jaar of rijden we onze huidige auto af. We dachten ook aan een automaat en daar hebben we een paar weken geleden een proefrit in gemaakt. Maandag zijn we naar de garage gegaan en hebben we een goede deal kunnen maken.  Een automaat en een mooie rode kleur. We zijn vol verwachting wanneer hij komt. Het zal begin mei worden is ons verteld. We wachten af. Dat was een mooi begin van de stille week.
Dinsdag heb ik de tuinen van Gasselte een goede beurt gegeven en woensdag zijn we op stap gegaan met de trein naar Amsterdam. Daar aangekomen heerlijk zitten lunchen bij Loetje. Altijd leuk om daar te zijn en de vriendelijke bediening.
Afbeeldingsresultaat voor loetje amsterdam
Het ligt er zo mooi voor het Centraal station. Mooi terras en heerlijk uitzicht maar wat helemaal mooi is als je een lange treinreis achter de rug hebt je kunt er goed naar het toilet en dat alles voor niets. Overal moet je betalen maar hier ........als je het weet tenminste betaal je niets. Als je de truc niet kent betaal je een euro. Na de lunch zijn we naar het Museumplein gegaan om daar het kunstwerk te bekijken van de TV uitzending REMBRANDT. Ruben heeft het volgende werkstuk gemaakt en dit hangt in de entreehal van het RijksmuseumAfbeeldingsresultaat voor ruben de winnaar van het project rembrandt
Wij vonden dat het er niet goed hing, het kwam niet goed tot zijn recht. Het hangt op een lichte muur en het viel helemaal weg in de menigte. Had er een mooier plekje voor bedacht. Na dit wilden we de nachtwacht zien, omdat we de ontwikkelingen volgen in Emmen moet je toch ook een keer de echte hebben gezien. Dat hadden we al wel maar je moet hem even weer op het netvlies hebben.
Afbeeldingsresultaat voor nachtwacht
Het blijft een imponerend schilderij. Voor het Centraal station hadden we al een aantal lieden zien staan die reclame moeten maken voor het Rembrandt jaar. Eigenlijk hoeft dat helemaal niet want het was verschrikkelijk druk. Voor de verzamelde werken van Rembrandt moesten we een tijdkaartje halen en de wachttijd was 2,5 uur dat hebben we maar niet gedaan.
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, lopende mensen, baard en buiten
We zijn gaan lopen door Amsterdam via het Sarphatipark naar Carre en vandaar naar het gemeentehuis en daar weer in de Metro naar het Centraal.
Afbeeldingsresultaat voor sarphatipark amsterdam
Op het centraal station zijn we weer in de trein gestapt naar Schiphol daar hebben we nog even rond gewandeld en daar weer in de trein gestapt richting Groningen. Voordeel van instappen in Schiphol is dat je daar nog een plekje kunt bemachtigen en dan ook rechtstreeks kunt reizen zonder overstap. Het was fijn om de tulpenvelden te zien vanuit de trein.Afbeeldingsresultaat voor tulpenvelden groningen 2019
Prachtig al die kleuren. Dit bracht me ook gelijk in de stemming voor vrijdag.
Donderdag hebben we inkopen gedaan voor de catering van vrijdag. Daar kwamen ongeveer 15 personen en die moesten goed verzorgd worden. In de werkschuur van de borg hebben we met elkaar een gezellige dag beleefd en is hard gewerkt aan de arrangementen. De resultaten mogen er zijn.
Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem en plant
Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant en natuur
Afbeelding kan het volgende bevatten: plant
Het eindresultaat zal ik de volgende week laten zien. Maandagmorgen beginnen we alles op te bouwen. Het weer beloofd prachtig te worden en er zijn veel aanmeldingen van standhouders. Hopelijk wordt het een topdag. De inkopen voor de catering zijn weer gedaan we moeten ongeveer 35 monden voeden. Dat wordt heel wat broodjes smeren en andere zaken te regelen. Maar dat gaat vast lukken.
Nu zijn we op het punt dat we vandaag nog even rustig aan gaan doen.
Wellicht gaan we een rit maken langs de tulpenvelden van Groningen op het Hoge Land.
Maar eerst gaan we asperges eten met nieuwe aardappelen. Dat beloofd een feestmaal te worden en dat mag toch ook na alle gebeurtenissen. Ik zou zeggen maak er een gezellige eerste en tweede paasdag van en wie weet ontmoet ik jullie tijdens de fair. Hij gaat open om 11 uur en duurt tot 17 uur.
Groetjes en een fijne week.
Afbeelding kan het volgende bevatten: boom en buiten
Ik sluit af met een mix van Gregoriaanse muziek. 

Geen opmerkingen: