zondag 14 april 2019

Stille week

zondag 14 april 2019 

Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem en plantAfbeeldingsresultaat voor paaskaars
Onze paaskaars staat er klaar voor.

Stille week ja dat is het de komende week voor Pasen.
Ik hoop wat tijd te kunnen nemen voor bezinning en ook dingen te regelen voor de Paas fair.
Goede vrijdag gaan we los met de bloem arrangementen en tweede paas dag worden die overal over het terrein verspreidt. Het beloofd een mooie fair te worden. De indeling van het terrein ziet er goed uit. Veel activiteiten voor jong en oud en veel bloemen en planten te koop.
Het weer is nog afwachten maar voor zover ik nu vooruit kan kijken ziet dat er ook goed uit.
Op dit moment valt hier in Kolham natte sneeuw en in de loop van de komende week zullen de temperaturen oplopen naar 20 graden en dat moeten we hebben.
De stille week.......ja wat is dat.....??? veel mensen zullen het niet weten. Het is de week dat er nadrukkelijk stil gestaan wordt bij het lijden van Jezus. En wie gelooft er nu nog?
Afbeeldingsresultaat voor passion 2019 dordrecht
Dat vind ik zo apart.....er gaat bijna niemand meer naar de kerk en voor de TV wordt door miljoenen de Passion gevolgd en in de plaats Dordrecht deze keer, waar het zich afspeelt zijn duizenden mensen op de been. Waarom???? volgens mij om het spektakel en de BNers die mee doen. Sommige BNers weten niet eens waar het over gaat en spelen hun rol. Ik ben niet gecharmeerd van dit spektakel en luister liever op zulke dagen naar de Matheus en denk aan vroeger hoe wij Pasen vierden.
Maar goed dit is de nieuwe tijd en daar moeten we het mee doen. Gelukkig heb ik nog de keuze.
De afgelopen week stond in het teken van bloemen......bloemstukken maken en de bloemversiering aanbrengen bij de expositie van de Vrouwen van NU. Die in de boerderij van de Fraeylemaborg hun werkstukken lieten zien en dit graag opgefleurd wilden zien door bloemstukken en dat hebben Bea en ik gedaan. Hier zijn wat stukken die we gemaakt hebben.
Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem en plant
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Hier is hij in wording en de volgende is hij klaar. wat kun je leuk bezig zijn met takken.
Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem
Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem en plantAfbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant en tafel
Ach en zo hebben we er vele gemaakt. Ze kunnen gekocht worden dus ik ben benieuwd hoeveel er over blijven. Wij hebben ons best gedaan en hebben er een hoop plezier aan beleefd.
Verder heb ik wat rustig aangedaan......om mijn knie rust te gunnen en dat heeft resultaat gehad. Kan weer redelijk zonder pijn verder. Heb de tuin een beurt gegeven en veel heen en weer gelopen moet zeggen dat ik tevreden ben zo.
De week is voorbij gevlogen en dus is het goed om een stille rustige week te hebben.
Nou rustig........moet en wil nog naar Gasselte en op goede vrijdag gaan we los.
Het worden arrangementen die op deuren komen. Onze arrangeur heeft er zin in en ik ook, maar ik begrijp dat er vele vrijwilligers zijn die er ook veel zin in hebben.
Max en ik gaan de catering doen. Ben benieuwd hoe ons dat afgaat. Ik laat het jullie weten volgende week en dan til ik ook een tipje van de sluier op, hoe het er 2e paasdag uit komt te zien.
Een fijne week allemaal en tot 1e paasdag hoop ik. Ik sluit af met Matthäus Passion van Bach.

1 opmerking:

Phil zei

Hi Bert,
Wat een prachtige bloemstukken maak je toch elke keer weer. Ik ben vol bewondering.
Fijne Paastijd alvast.
Hartelijke groet,
Phil