zondag 4 november 2018

Iran

zondag 4 november 2018 
Iran.......ja dat is wel het thema van deze week. We hebben de tentoonstelling in het Drents museum bezocht over Iran. Bakermat van de beschaving.
Geweldig dat je dit zo dichtbij kunt bekijken. En een kijk op een gebied krijgt hoe dat in het verleden was en het nu is. Een heel verschil. Mooi om daar kennis van te nemen.
Afbeeldingsresultaat voor drents museum
Afbeeldingsresultaat voor drents museum iran tentoonstelling
Gerelateerde afbeeldingGerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor drents museum iran tentoonstelling
Afbeeldingsresultaat voor drents museum iran tentoonstelling
Prachtig zoals het is ingericht. We hebben genoten.
Waar we ook van hebben genoten is het bezoek aan Dick en Enna en onder het genot van een kopje koffie hebben we lekker zitten praten. Over de dagelijkse dingen en alles wat ons zo bezig houdt.
Afbeeldingsresultaat voor kopje koffie
De afgelopen week ook weer bloemstukken gemaakt voor de borg en een avondje geknutseld met bloemen bij Ankie. Was ook leuk om een bruidsboeket te maken. Weer veel geleerd en we genieten er nog steeds van.
Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant en natuur
Donderdag hebben we een symposium bezocht over Jan Menze van Diepen.
Een leuke middag en weer veel wetenswaardigheden tot ons genomen en tevens lekkere hapjes en drankjes.
Afbeeldingsresultaat voor jan menze van diepen stichtingHij is de grondlegger van de stichting die vele kunstwerken in haar bezit heeft.

Het was leuk om er te mogen zijn.
Vrijdag hebben we naast het gewone werk de graven van wederzijdse ouders schoon gemaakt en van wat bloemen en een kaars voorzien. Dit alles omdat het 2 november was. Tijdens de werkzaamheden hebben we ook alle andere overledenen herdacht en ook nog tijdens de TV uitzending ´s avonds.
Hierbij steek ik ook nog een kaarsje op voor allen.Afbeeldingsresultaat voor virtueel kaarsje branden
En dan is het al weer zondag. Vanmiddag gaan we op visite en voor de rest van de week zien we nog wel wat we gaan doen. In ieder geval ons inlezen op de kunstmaand van Ameland die donderdag van start is gegaan en waar we binnenkort naar toe gaan op te helpen.
Heb er veel zin in.
Ik sluit af met muziek uit IRAN. Bezan Tar  gezongen door Shahab Tiam


Geen opmerkingen: