zondag 15 april 2018

druk

zondag 15 april 2018
Het is vandaag al weer 6 jaar geleden dat ik op de huwelijksdag van mijn ouders vertrok naar Lourdes waar ik begonnen ben aan mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.
Wat een belevenis en wat een mooie momenten heb ik mogen beleven. Alleen al het vertrek was een verrassing. Mij oud collega waar ik nauw mee heb samen gewerkt zwaaiden me uit.
Wat toch prachtig dat ze dat voor je over hebben en dat op de vroege zondagochtend.
De afgelopen week heb ik wel even weer aan het moment gedacht en vandaag helemaal.
Maandag j.l. heb ik een gezellig etentje mogen beleven in een weer verrassende omgeving.
Het Apollo hotel in Groningen. Je rijdt er langs en bekijkt het maar nu was het moment om naar binnen te gaan. Wiebe, Marinka en Ellen mijn oud collegae van de GGZ. Gezellig bij gepraat.
Afbeeldingsresultaat voor apollo hotel groningenAfbeeldingsresultaat voor apollo hotel groningen
Gezellig om er te zijn en heerlijk gegeten.
Dinsdag was een bijzonder moment in en rond de borg. Aan mij was gevraagd om als een borgheer een rondleiding te geven rond de borg aan 45 kinderen van twee basis scholen. Het was heel leuk om te doen. En het trof we hadden ook er ook nog mooi weer bij.
Woensdag stond in het teken van de tuin en bloemschikken. We hebben de tuin eens goed aangepakt en alles weer netjes gemaakt. We zijn nog niet klaar maar alle goede dingen komen langzaam en het is ook nog vroeg. Dus we kijken hoe we het verder aan gaan pakken. We hebben wel al twee keer het gras moeten maaien. Het bloemschikken met Geertje Stienstra was een feestje. Met knippen, plakken en schikken kwam er een heel verrassend en mooi bloemstuk uit. Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant en natuurfoto van Bert Twickler.
We genieten er alle dagen van.
Na deze inspiratie zijn we donderdag naar de Keukenhof geweest. Het was wat vroeg en dus stond er veel nog niet in bloei maar het was een feest om daar te zijn. foto van Bert Twickler.

foto van Bert Twickler.
foto van Bert Twickler.
Het thema is dit jaar ROMANTIEK........het plaatje spreekt voor zich.
foto van Bert Twickler.
foto van Bert Twickler.
Na zo'n dag is het zo weer vrijdag en kwam de evaluatie van de Fair in beeld om 9 uur zijn we gestart en alles is goed verlopen. Eind conclusie is het was goed en we gaan er weer voor om volgend jaar een fair te organiseren. De besturen zullen we het voorstellen en we verwachten dat zij ook akkoord gaan.
's avond hebben we de vrijwilligers bedankt middels een gezellig samen zijn en de geluiden daar waren ook volgend jaar weer.
We hebben aspergesoep gegeten en allerlei hapjes vervolgens een rondleiding door de tuin over de planten weelde daar en het was zeer de moeite waard.
Gisteren hebben we een volle dag mogen beleven. Eerst boodschappen gedaan en vervolgens het Bus Museum bekeken en voor het eerst van mijn leven een ritje gemaakt in een waterstof bus. Zeer bijzonder en de moeite waard.
Afbeeldingsresultaat voor nationaal bus museum
Afbeeldingsresultaat voor waterstofbus
Vervolgens zijn we naar Marieke getogen om haar verjaardag te vieren.
Het was een mooie week met bijzonder verrassende gebeurtenissen.
Minder mooi is dat ik naar de dokter ben geweest en dat ik ben doorverwezen naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Heb eigenlijk al lang last van dikke onderbenen en waarschijnlijk zal ik aan steunkousen moeten. Maar daarvoor is eerst nader onderzoek nodig.
En wat mij ook wel verontrust is die gekkigheid daar in het midden oosten. Waar allerlei zaken broeien. Maar goed daar moet je maar niet teveel over nadenken.
De komende week wordt een rustige week en ik verheug me op het bezoek van vrijdagmiddag dan komt mijn nicht Ina langs. Er wordt mooi weer verwacht dus we kunnen gaan klussen in de tuin. En een paar mooi fietstochtjes maken hoop ik.
Hiermee sluit ik dit blog weer af. Ik wens jullie allemaal een fijne en zonnige week toe.
Ach en als ik dan denk aan waarmee ik begon dan ontkom ik er niet aan het Ultreia...Pelgrimslied van de Camino de Santiago even weer in beeld te brengen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant en natuur

1 opmerking:

Mateusz Domański zei

Bardzo fajnie napisane. Pozdrawiam.