zondag 4 december 2016

geschil op lossen

zondag 4 december 2016
Een geschil op lossen........hoe doe je dat.
In het appartementen complex te Gasselte waar ik voorzitter ben van de Vereniging van Eigenaren hebben we een schade aan een muur van 12 meter lang en 2,10 hoog. Dit komt volgens ons en de timmerman door de leibomen van de buren die tegen deze muur zijn geplant.
De buren zeggen nee dat komt omdat die muur niet goed gebouwd is.  En zo heb je een geschil die moeilijk te bespreken is omdat de standpunten zijn ingenomen.
Allerlei gesprekken gevoerd een vergadering belegd met de eigenaren om te weten hoe ze er allemaal in zitten en ook gesprekken gevoerd met advocaten om te kijken wat en hoe we dit op kunnen lossen.
Het resultaat is dat de eigenaren hier een zaak van willen maken en de advocaten geven aan dat er een goedkope, snelle en onafhankelijke oplossing voor is. Leg het voor aan Meester Visser.

 Afbeeldingsresultaat voor meester visser doet uitspraak
En zo komt het dat je binnen een week met twee dames rond de tafel zit van het productieteam en de voorbereidingen worden getroffen voor de opnames.
De wet gelezen, allerlei overeenkomsten die gesloten moeten worden en dus allerlei onverwachte drukte wat op je af komt.
Gelukkig zijn de eigenaren het er unaniem over eens dat we dit op deze wijze moeten doen.
De tegenpartij twijfelt nog en laat morgen weten of ze mee gaan doen. Eén buurman heeft wel zijn medewerking toegezegd en de opname data komen steeds dichter bij. 20 december is de hoorzitting en de uitspraak voor die ene buurman en ons, ik hoop dat de anderen ook mee doen zijn we in één keer klaar.
Het wetsartikel 5-42 is heel duidelijk binnen twee meter vanaf de erfscheiding mag geen boom staan. De vorige eigenaren en besturen hebben het steeds om de lieve vrede maar wat laten sudderen met als gevolg dat de verjaring in treed als we niet oppassen.
We gaan ons best doen en zien met belangstelling de hoorzitting tegemoet. 
Samen met Bea doe ik ook mijn best de komende week om een deel van de Fraeylemaborg in kerstsfeer te brengen. Want a.s. zaterdag en zondag moet dat allemaal klaar zijn, dan is de Kerstmarkt en daarvoor worden allerlei aktiviteiten ontwikkeld. 
We hebben de nodige inspiratie opgedaan en er zijn al wat stukken klaar. 
Afbeeldingsresultaat voor kerstmarkt fraeylemaborg slochteren
Deze sfeer moet het uitstralen. 


Afbeeldingsresultaat voor kerststukken groothandel

Afbeeldingsresultaat voor kerststukken groothandel
Afbeeldingsresultaat voor kerststukken groothandel
En zo laten we ons inspireren en gaan we ons best doen maandag, dinsdag en woensdag.
Jullie merken wel ik hoef me niet te vervelen.
Dus ik ga vandaag even wat rusten en bijkomen en energie verzamelen voor de komende dagen.
Een hele fijne week wens ik jullie allemaal toe net als een fijne sinterklaasavond en een goede voorbereiding op kerst.
Ter afsluiting daarom een adventsliedje. Het lied van het licht.


k tijdens de  Oud-Hollandsche Kerstmarkt op 10 en 11 december is de Kerstpracht in de borg geopend

1 opmerking:

Phil zei

wat grappig Bert. Natuurlijk is de aanleiding niet leuk. Eeen geschil hebben is altijd vervelend, maar het laten oplossen via de TV heeft wel wat. Geef svp wel aan wanneer de uitzending is, dan zit ik voor de buis. Fijne week en succes. Groetjes Phil