zondag 22 mei 2016

nieuw

zondag 22 mei 2016
Het is wel heel bijzonder wat er allemaal gebeurt, maar we hebben het allemaal nog in de hand.
Om een toekomst bestendig huis te krijgen en te houden hebben we nu bijna alles klaar.
Een mooie veranda die fantastisch werkt. De ramen worden bij regen niet meer nat en de stoelen kunnen blijven staan met de kussens er in. Dit is het resultaat.


Er moet nog wel wat gebeuren. De afwerking wordt nog geregeld en hopelijk gebeurt dat de komende week. Doordat de tuin behoorlijk afloopt is er onvoldoende stabiliteit en hebben we de opdracht gegeven tot het aanbrengen van extra blokken. Plus dat er nog 6 tegels gelegd moeten worden omdat er tijdens het transport een aantal waren gebroken. Die worden ook de komende week geleverd.

De titel is nieuw........
Dus dit was het eerste wat nieuw is......het terras met veranda.
Heb ook een nieuwe bril aangeschaft en ik moet zeggen dat die fantastisch zit. Bij Hans twee voor één geld dus er ook nog maar één bijgenomen, mocht deze het even af laten weten dan heb ik een goede reserve. Maar af en toe zal er best wel gewisseld worden.
In huis is nu ook alles nieuw en toekomst bestendig, wat een hoop werk minder is. 
Het tegelparket voldoet uitstekend en het is net of het steeds mooier wordt. 
De afgelopen week werd ik gebeld door een medewerker van de Fraeylemaborg of ik een rondleiding wilde verzorgen voor 30 Duitsers in het Duits. 
Dat was dan ook weer nieuw. 
Het was een zeer geïnteresseerde groep uit Wuppertal en het was heel leuk om te doen. De groep heeft genoten en ik ook. Omdat het zo leuk ging was ik gistermorgen voor een groep gevraagd. Veertig personen uit Den Haag. Ik vond dat wat minder leuk, want die vlogen er langs en door en hadden een achterstand in het programma van een uur en dat moest worden ingelopen. Nou ik heb ze laten lopen en ze waren ook zo weer weg. Jammer, maar goed hadden ze maar op tijd moeten zijn. 
Hoe kun je hier nou zo door heen vliegen. 
Verder stond de afgelopen week in het teken van herinneringen aan mijn pelgrimstocht. 
De aankomst in Santiago en het halen van mijn oorkonde de Compostela die je verkrijgt mits je voldoende kilometers hebt afgelegd en dit kan aantonen middels je Credencial de Peregrino de pelgrimspas. 


Het blijft mooi om daar op terug te kijken. 
Verder hebben we twee beesten aangeschaft. Dat is ook nieuw......het zijn twee hulpbeesten. De ene is een hond de ander is volgens mij een ander beest. Ze moeten onze terrasdeur tegen houden. Deurstoppers dus. 



Staan ze nou niet eigenwijs tegenover elkaar? Het werkt prima.
De komende week zit vol van bijzonderheden. Vanmiddag werk ik weer op de borg.
Vanavond is er een uitzending op omroep Gelderland over de Zonnebloem waarin wij als vrijwilligers waarschijnlijk te zien zijn op de Boot. Om 18.15 uur ongeveer.
Maandagavond een spannende vergadering waarvan ik voorzitter mag zijn. De vereniging opheffen.
Dinsdag een reisje met de vrijwilligers van de Fraeylemaborg.
Woensdagmorgen de bloemstukken maken voor de Borg met Bea.
Het is toch een feestje zo.
Ik stop en wens jullie allemaal een hele fijne week toe en hoop dat jullie de volgende week zondag mijn belevenissen weer willen lezen.
Ter afsluiting een filmpje over de Botafumeiro ( het grote wierook vat) wat in de Kathedraal van Santiago de Compostella wordt gebruikt. Ik vergeet het nooit meer.....Stond zo dat de priester bang was dat ik geraakt zou worden. Moest iets aan de kant. Wat maakte dit een indruk.....geweldig zo hoog dat ding door de lucht slingert en dan die non die daar bij zingt. Fantastisch.


Geen opmerkingen: