zondag 10 augustus 2014

verschrikkelijk

zondag 10 augustus
Het is toch verschrikkelijk hoe mensen met mensen om gaan. Als jij niet doet zoals ik wil dat je moet doen, denken of moet aanhangen dan sla ik je kop er af, laat je uithongeren enzovoort enzovoort. Zie je op de TV onder de noemer schokkende beelden. Dat men de hoofden van mensen op hekwerken heeft geprikt. Het is toch afschrikwekkend en dat is ook de bedoeling. Het is één grote onrust in het midden Oosten en het zal volgens mij alleen nog maar erger worden. De onrust gaat zich uitbreiden ook naar het westen.
We leven in een zeer onrustige tijd en ik hou mijn hart vast. Daarom is het nu nog maar even genieten van alles. En hij........Grinnikt maar wat.
Verschrikkelijk hoe achterbaks deze man is. Hij ziet ook hoe mensen worden afgeslacht, uitgehongerd en verdreven van huis en haard.......hij laat ze allemaal barsten en ziet toe hoe hij zijn volgende slag kan slaan.
Bah wat een afschuwelijke man.
Zo dit is er weer uit.
Over tot wat er te beleven was de afgelopen week.
We hebben veel gefietst, het was dan ook prachtig weer. We hebben echt genoten.
De komende week beloofd veel regen, dus gisteren nog maar snel even wat kunstmest over het gazon gestrooid. Ziet dat er weer lekker groen en fris uit de komende tijd voor het in winterslaap gaat. Want o wat gaat het snel......nog even en de R zit weer in de maand. Je kunt het al goed merken dat het eerder donker is en langer donker blijft.......de nachten beginnen al aardig te lengen.
De volgende week zaterdagavond ben ik te zien op TV-Noord dan wordt "mien stee" uitgezonden.
Het zal de 3e worden dat betekend tegen het eind van de uitzending. Ieder half uur vanaf 18 uur is het dan te zien. Ik ben benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. De opnames zijn 5 kwartier geweest en het wordt een stukje van hooguit 5 minuten. Dus keuze uit het materiaal genoeg.
Verder gaan we de komende week veel op bezoek en allerlei zaken regelen. Een mens moet veel regelen in zijn leven en het is niet altijd vakantie. Dus we gaan aan de bak deze week.
Ook moeten we een warm welkom voorbereiden voor de buren die na een vakantie van 4 weken weer terug komen. Dus alles even netjes aan de kant en het zwembad ontdoen van al het blad en de zaadknoppen van de berkenbomen, die de harde wind er zo lekker in heeft geblazen.
De mouwen even opstropen en het is zo weer gefikst.


De Groninger spreuken.
Dij goud reken wil, mout naargens op reken.
Man wait, vraauw beter.
Dij gain geld het, kin op zien minst mit daank betoalen. 

Dit waren ze weer

Nog een grapje.....
Frekie
Pa: Oma is nou ien hemel.
Frekie: Doar kin ze mie nait zain. 
Pa: Hou zo nait. 
Frekie: Zai het bril liggen loaten. 

Ter afsluiting een stukje Gregoriaans.
Deum Verum
Dit voor al die mensen die het zo moeilijk hebben.
Geef hun de vrede en laat ons de vrede behouden.
Een vredige week wens ik jullie allemaal toe.

Geen opmerkingen: