zondag 17 augustus 2014

leuk

zondag 17 augustus
Het was even spannend gisteravond. Waarom? Ach je werkt mee aan een uitzending voor de TV en ze maken vijf kwartier opnames voor een uitzending van ongeveer 5 minuten. Er gebeurde veel onderweg en dan vraag ik me af, wat maken ze er van. Dus gisteravond was het zover en ik ben van mening dat het goed gelukt is. De sfeer en wat ik wilde vertellen is goed weergegeven. Mijn leven en mijn belevingen zijn goed weergegeven. Heb direct daarna ook vele reacties gekregen. Altijd leuk dat mensen even bellen of reageren via Facebook of via de mail. Ik kijk er met een tevreden gevoel op terug.
Wil je het ook nog even zien. Ga naar RTV-Noord en  kijk op uitzending gemist onder MIEN STEE.
Wat heb ik verder de afgelopen week gedaan?
Ach veel in en om het huis gewerkt. Heggen geknipt, gras gemaaid enz. enz. Alles ziet er dan ook weer goed uit en we kunnen er weer even tegen. Jammer dat de weersvoorspellingen niet zo gunstig zijn. Regen en veel wind op de mooie rozen is funest. Soms wou ik dat we een soort arena dak over het erf hadden en dat ik even het dak kon sluiten. Maar dan denk ik ook weer, het zij zo en we moeten het weer gelukkig nemen zoals het is.
Woensdag zijn we naar Uithuizen geweest.......De Menkemaborg. Wat is dat toch een mooi onderhouden complex en wat is het fantastisch om daar rond te lopen.

Het leek soms of de bewoners even weg waren en zo terug kwamen. Een borduurwerkje in de vensterbank en de groente in de keuken......het maakte alles compleet. We hebben ons gelijk ingeschreven voor een Rondleiding bij kaarslicht in september.
Dat wordt volgens mij genieten. Nu gaan we de komende week naar Verhildersum in Leens en dan nog naar de Fraeylemaborg in Slochteren. Dan kunnen we ook een goede vergelijking maken.
Zo zie je maar weer het is genieten in de nabije omgeving.
We gaan ook steeds dichter naar de vakantie toe.......10 dagen naar Frankrijk....Lourdes. Even terug naar 2012 toen ik daar ook was aan het begin van mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in Spanje.
Hier is het de drie kerken boven elkaar en daar achter de grot.
 Nog even en we zullen hier ook staan.
Het wordt nu tijd voor de traditionele Groninger spreuken.
Deur te schrieven, leer je schrieven
Op n dikke kop heurt n grode pool 
n Goie daag verdrift tien minne 
Mit spek vang je moezen.

Nog een klein gedichtje......de herfst komt er aan....
Mor zo op n zundag
kropt mörnzun over dunen 
haarst komt dichterbie

Nu ter afsluiting de traditionele gregoriaanse muziek.
Ter nagedachtenis aan al die overledenen die door al dat geweld en oorlog weer omgekomen zijn de afgelopen week.
Veni creator spiritus......Ik kwam schepper........
Een fijne zondag allemaal en een vredige week. Tot de volgende week zondag.
De pelgrim 

Geen opmerkingen: