zondag 24 augustus 2014

Dubbelgelede bussen - Driemaal is scheepsrecht

zondag 24 augustus

Het was de afgelopen week steeds mis. We wilden rijden met de bus van 25 meter lang door de stad Groningen naar Zuidhorn..(Lijn 11) Maar steeds was hij uit de vaart gehaald als wij op het hoofdstation stonden te wachten. De komende week wordt het een derde poging en dan is het vast raak.
Wat een gevaarte is het, maar volgens mij veel beter dan het gedonder met de tram.
Heeeeel lang geleden reed er ook een tram door de stad, die hebben ze van de hand gedaan en nu zouden ze hem weer in gaan voeren.
Het is toch van de gekke, nee doe mij dan maar het vervoer per bus, werkt fantastisch en je kunt overal komen. Geweldig vind ik het.
Onderstaand een demo van die lange bus zoals hij in Utrecht al rijdt. Deze hebben ze ook even geleend in de stad Groningen en er gelijk drie van besteld. Die nu even wat aanloop problemen hebben, maar de volgende week vast gaan rijden als alles weer volop gaat draaien in de Stad.



Het was gisteravond genieten in het gevangenismuseum te Veenhuizen.
Daar trad het Noord Nederlands Orkest op met als thema "Het Pauperparadijs"

NNO: DE OPMAAT ...HET PAUPERPARADIJS

Het Noord-Nederlands orkest geeft op 23 augustus een bijzonder concert in Veenhuizen: De opmaat.... Het Pauperparadijs.
Met dit eenmalige concert wil de Provincie Drenthe alvast aandacht genereren voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs dat in juli en augustus 2015 in Veenhuizen zal worden opgevoerd. Op het programma staan licht klassieke werken, die uitgevoerd worden door het NNO en verschillende solisten. Ook zal Lavalu, de componist van het theaterspektakel, met haar band al de eerste songs laten horen. Het concert is voor iedereen toegankelijk. In verband met de beperkte capaciteit moeten voor 12 augustus kaarten worden gereserveerd.

Het was werkelijk genieten. Dit beloofd wat het volgend jaar met dat spektakel, maar dan zonder het NNO. 

Vooraf hebben we genoten van een heerlijke maaltijd bij BITTER EN ZOET.

Een leuk en gezellig restaurant. Zo zie je maar dat een dorp als Veenhuizen met wat inzet van een hoop ondernemers leven in de brouwerij en het gaat goed volgens mij. Leuk om het museum ook eens te bezoeken. Dat hebben we al eens gedaan en gaan we nog een keer doen, maar gisteravond was het alleen de binnenplaats en daar was  het leuk om te zijn.
De komende week gaan we ons voorbereiden op de reis naar Lourdes. Thuis alles even netjes maken en dan nog even wat zaken regelen om vervolgens bepakt en bezakt op reis te gaan.
Mijn volgende blog zal ik dan ook klaarmaken en in de wacht zetten, want dan zitten we in de trein naar Parijs. Daar overnachten we om dan de maandag er op naar Lourdes te vertrekken.
Ik verheug me er op.

De Groninger spreuken dan maar:
Dij niks te zeggen het, mout ook gain kommentaar hebben 
Wees bie wiezen wies, bie gekken maal.
Dij wereld zain wil, mout zien ogen mitnemen.

Dit waren ze weer. En dan nu ter afsluiting een stukje Gregoriaans.
Vooral voor die mensen die de afgelopen week weer zijn afgeslacht.
Het is toch angst aanjagend zoals de wereld momenteel in elkaar steekt.


Je wil het eigenlijk niet zien, maar je ontkomt er niet aan.
Het zijn afschuwelijke barbaren....gewetenloos.


Het: Te deum Laudamus. 

Ik heb maar weer eens een paar kaarsjes opgestoken.
Ik wens jullie wederom een vredige week toe. 




Geen opmerkingen: