zondag 6 juli 2014

genieten

zondag 6 juli 
Het was genieten in Londen. We zijn goed voorbereidt op stap gegaan. Hadden ons ingelezen, de goede stekkers bij ons en even op internet wat zaken opgezocht.
Op Eelde waren ze blij dat ze weer een vliegtuig kregen....eindelijk wat te doen.
We mochten 7 kg bagage meenemen, hadden we voor die tijd ook gewogen en we bleven mooi binnen de marge. Wat blijkt had Max 8 kg in de koffer en ik 3 kg. Moest er een kilo uit die van Max in die van mij.
We hebben het gedaan en na alle controles weer terug gedaan. De paspoorten worden wel tien keer gecontroleerd en ook wij zelf. Moesten zelfs op sokken door de douane onze schoenen moesten nog door de scanner. Dat was de eerste belevenis. In Engeland aangekomen ging alles vlot. We liepen recht op het station af en hebben daar een retour kaartje gekocht wat een flink deel van ons budget was.
Vervolgens in Londen aangekomen de metro genomen en toen naar het hotel.
In het hotel een luxe, maar toen we in de kamer waren viel dat toch wel even zwaar tegen.
Oud meubilair de badkamer was van de jaren 60 een wasbak die je net boven de knieën kwam en een douche waar ik niet recht onder kon staan. Alles was trouwens heel laag. De stoelen in de trein, bus metro en ook in het hotel. Zal wel de maat van de koningin zijn denk ik. Ook een klein vrouwtje.
Er was wel een heel groot voordeel aan dit hotel. Hij lag prima. direct aan Hyde park en Kensington Gardens. Bushalte voor de deur en een metrostation op nog geen 100 meter afstand.
Maar we kregen een kamer boven de keuken en wat bleek 's morgen rond 5.30 uur gingen de ventilatoren aan en kwamen de luchten en het lawaai heerlijk onze kamer binnen.
Het ontbijt zelf stelde ook niet veel voor. Brood boter en jam met een kop thee. Als je meer wou moest je bijbetalen hetgeen we niet hebben gedaan. Dus in de stad dan maar wat vaker iets scoren en dat is goed
gelukt.
 het vliegveld Eelde met al zijn gedoe.
Onze oud bollige kamerHet prachtige monument ter ere van Albert


De royal Albert Hall
en dan natuurlijk Wimbledon alles stond in het teken van tennis

En dan Londen Eye Een bijzonder apparaat. In ongeveer een half uur ga je naar 135 meter hoogte en kun je rustig over Londen kijken. Mooi uitzicht. 

Maar dat uitzicht is nog mooiere vanaf The Shard. Een heel hoog glazen gebouw. Waar je vanaf de 68e verdieping dit prachtige uitzicht hebt. 

Dichter bij de grond is dit te zien. In de tuin van William en Cate....Kensington Palace. We zijn er in geweest en er hangt nog een geest van Diana rond volgens mij. Veel in het park en de omgeving staat in het teken van Diana. 

Mooie straten met huizen hebben we gezien. 

De ontwerper van the Eye is herdacht.

Het grote warenhuis Harrods is natuurlijk een bezoekje waard. 

Een kaartje voor een tennis wedstrijdje was ons te duur, maar wel leuk om daar rond te kijken en al die mensen te zien. 


En dan natuurlijk de Big ben en dat machtig mooie gebouw Houses of Parlement en de Westminster. 
Ik voorspelde al de vorige week dat we bijna niet aan slapen toe kwamen, en dat is ook zo gegaan. 
We hebben Londen grondig bekeken vanuit grote hoogte en vanuit de dubbeldekkers, vanaf de boot en ook onder de grond. 
We hebben wat afgereisd. Vrijdag zijn we moe maar voldaan weer op de basis teruggekeerd en verheugen ons op het volgende reisje .....maar dat duurt nog even. 
Dan gaan we zuid Frankrijk onveilig maken. De komende weken gaan we in de omgeving genieten van alles en passen we op het huis van de buren. 
Het mooie van weg zijn vind ik altijd het genoegen om weer thuis te komen en dan te waarderen hoe goed je het hier hebt. 
Het wordt nu tijd voor de Groninger spreuken. 
Tong rikt wieder as haand.
Dij wat kin, is overaal welkom. 
t Is beter kou te melken as te slachten.
Dat wat nait mag, dut men t laifst. 

Dit waren ze weer. 
Nog een stukje Gregoriaans en rest mij nog jullie allemaal een fijne gezellige week toe te wensen. 
 




Geen opmerkingen: