zondag 27 juli 2014

een pluim voor Timmermans

zondag 27 juli 
Wat heb ik met afschuw gekeken naar al die beelden op de TV over de vliegramp.
Wat heb ik met afschuw geluisterd naar sommige journalisten die verslag deden op de radio.
Soms zo opruiend dat je maag er van omdraait.
Wat heb ik met afschuw de passagierslijst bekeken in de Telegraaf...met foto en al.
Het is toch ook echt een roddelblad.
Al die mensen die lopen te roepen er moet wat gebeuren. We moeten troepen sturen.
Het is werkelijk van de gekke.
Dan heb ik diepe bewondering voor minister Timmermans. Hoe deze man zijn speech hield in New York bij de VN vervolgens weer naar Brussel reist en dan weer in Eindhoven staat om vervolgens weer naar Kiev te reizen en daar weer te overleggen. Tussendoor vindt hij ook nog tijd om zijn Facebook pagina bij te werken.  Er stond gisteren een heel mooi artikel over hem in het Dagblad van het Noorden.
Wat mij trof was dat hij op vakantie was en dit hoorde, gelijk zijn vakantie onderbrak en zo alles deed wat nodig was. De man is volgens mij onvermoeibaar. Als daar straks maar geen gezondheidsklachten achter weg komen. Ik hoop dat dit niet gaat gebeuren en hij met zijn werk door kan gaan.
Want we zijn er nog lang niet. De crisis wordt steeds groter en heftiger. Meneer Poetin voert iets in zijn schild. Dat er van Nederland uit mensen naar toe gaan......ik hoop dat ze daar komen........maar ik verwacht het niet. De oorlog daar wordt heftiger en de brokstukken zullen er nog lang heel lang blijven liggen.

Wat was het een waardige manier waarop de stoffelijke overschotten werden ontvangen en vervoerd alleen wij Nederlanders willen het zien en verpesten het dan weer helemaal volgens mij. Lopen er bij alsof ze naar de kermis gaan en staan steeds met het fototoestel/telefoon in de hand foto's te maken. En dan dat geklap, waarom niet in alle stilte en rust daar staan? Wij zijn toch wel erg aan het verloederen.
Nee dat is niet mijn manier. Maar goed ik wordt dan ook al gauw voor oud versleten.
Het was de afgelopen week dan ook een zeer warme week, maar door de gebeurtenissen ook een hele rustige week. Veel gelezen en TV gekeken. Maar ook af en toe even gezwommen. De buren zijn op vakantie en wij passen op hun huis en mogen ook het zwembad gebruiken. "s morgens om 8 uur trekken we soms al onze baantjes. Heerlijk even bijkomen en dan aan de koffie.
De komende weken zal dit ook het geval zijn.
is het geen juweel.
Wij genieten en de buren ook van hun vakantie, want we hebben af en toe contact en krijgen foto's.

Het wordt nu tijd voor de Groninger spreuken:
Laifde en hoat waiten van gain moat.
Kontrole kwiet, ales kwiet
Dij allinneg runt, wint aaltied.

Dit waren ze weer.
Sond op één van de blaadjes nog iets leuks.

Hazzenschraberij
n Pa en zien baaide zeuns wollen mit n kano t Raaitdaip oversteken. Kano was nait groot genogt om alle drij ien ainmoal over te zetten. As pa ien kano zitten ging, mozzen baaide zeuns aan kaant blieven. En as baaide zeuns ien kano zatten, mos pa wachten. Hou kwammen dij drij nou toch aan aander kaant van t daip?

Antwoord:
Eerst gingen twij zeuns mit kano noar aander kaant. Ain zeun stapte oet en aander roeide weerom. Dou stapte pa ien kano en ging ook noar aander kaant. Zeun, dij aal aan aander kaant was, ging dou weer weerom om zien bruier op te hoalen. 

Zo dit was het weer, rest mij jullie nog een hele fijne week toe te wensen en ik hoop tot volgende week zondag onder betere omstandigheden.

Omdat het allemaal zo onrustig is in de wereld even geen Gregoriaans, maar een lied over Vrede.
Deze va Ruth Jacott ook bedoeld als ode aan minister Timmermans.

Geen opmerkingen: