zondag 21 januari 2024

idioot

 zondag 21 januari 2024 

Het is idioot zoals het toegaat in de wereld en in de politiek. 


Heb de afgelopen week gekeken naar de debatten in de 1e kamer en me verwonderd over secretaris Eric van der Burg die de spreidingswet verdedigde en hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om de VVD achter zich te krijgen. In ruim twaalf uur wist hij het voor elkaar te krijgen om alle vragen te beantwoorden en aan te geven hoe hij het ziet. Geweldig wat een inzet van die man. Maar ja de dictator van de regering in wording gaat te keer en denkt dat hij een probleem heeft. Hij wil dat de 1e kamer ook naar zijn pijpen danst. Gelukkig zit de wereld nog niet zo in elkaar en moet hij zich hier bij neerleggen. Deze man is er nog lang niet klaar mee. Met zijn kikkers in het teiltje die hij er in moet houden. Daarnaast zit Omzicht met het zelfde probleem want die kan geen leiding geven en zal met al die kikkers een groot probleem krijgen. En dan de boerin van het spul die heeft ook vele vreemdelingen die ze in toom moet houden.
En dan nog die tante van de VVD, wat een wijf zeg. Die zal een dezer dagen we aftreden als leidster van die vuile partij. Ze is zelf nog slechter dan slecht. 


Ik wacht af maar hou mijn hart vast en denk dat het nog lang zal duren voor er een kabinet komt en als die er komt zal hij snel weer vallen. Dit wordt helemaal niets. 

In Amerika zijn ze ook nog steeds niet bij hun verstand met die idioot die grote ogen gooit om president te worden. Hij heeft zijn viltstift vast al weer in de aanslag om alle wetgeving van zijn voorganger weer de grond in te boren. En dan verder in de wereld met al die ellende. Miljarden worden weg gegooid om steden te bombarderen en onschuldige mensen te doden. Het wordt steeds erger. Ja de wereld is binnenkort in oorlog. Zolang het nog kan zou ik zeggen geniet er van. 

Hebben wij ook gedaan de afgelopen week. We hebben de gebruikelijke dingen gedaan en zijn vrijdagmiddag op bezoek geweest bij Grietje de nicht van Max die haar man eind vorig jaar heeft verloren. 

Verder hebben we genoten van het mooie winter weer. Met de sneeuw. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo'n liefhebber ben van de winter maar goed het hoort er nou eenmaal bij. Het was hier op het plein zo glad dat je bijna niet op de been kon blijven. Ja zegt de gemeente dat behoort niet tot de strooiroute strooi zelf maar zout. Dat is het afschuifsysteem.  

En zo gaan we weer een nieuwe week in met veel activiteiten. Vergaderingen visites en een bezoek aan de tandarts voor een controlebeurt. Ook ga ik weer op een workshop van Groei en Bloei voor bloemschikken. En gaan we naar een voorstelling in het Kielzog  Ain mens is gain eerappel.  Hoe het geweest is vertel ik de volgende week. Wij hebben er zin in. Een fijne week toegewenst. 

Ik sluit af met een nummer van Bert Hadders HET BELOOFDE LAAND




 

Geen opmerkingen: