zondag 28 januari 2024

gezellig

 zondag 28 januari 2024

Gezellig is het geweest de afgelopen week. Maandag hebben we een gezellige en productieve vergadering gehad van KIEK de vrijwilligers van de kerk. Dinsdag moest Max naar certe voor bloedonderzoek en dat was weer helemaal goed. Het is een paar weken van slag geweest. Ook mochten we ons pensioen ontvangen en dat was enorm gegroeid.


Dat niets doen klopt voor ons gelukkig niet.

Nou en die enorme groei vergeet dat ook maar, maar we komen de maand er wel mee door. Woensdag naar de tandarts die had er zin in en stond al te wachten. 


Afspraak om 9.05 maar toen stonden we al weer buiten. Wij waren vroeg en er was iemand niet op komen dagen dus konden wij gelijk bij binnenkomst aanschuiven. Max moest voor een intake en er moesten foto's gemaakt worden vervolgens bleek op de foto's dat er twee probleem gebieden waren en die worden in februari aangepakt. 'S middags zijn we naar Janneke geweest daar was een optreden van het koor waar Max zijn oud collega Jenny in zingt. EELST. Eerst Echte Levenslieden en Smartlappen Koor. Mooi om het te zien en te horen en vooral om mee te zingen. 'S avonds heb ik weer meegedaan aan een gezellig avondje bloemschikken in de Klimroos van Groei en Bloei onder de inspirerende leiding van Ankie van de Zee.
Een heleboel takken en bollen samen in een pot.
Ach en toen was het al weer donderdag. 'S morgens koffie gedronken bij Bea en 's middags een vergadering. Vrijdagmorgen boodschappen gedaan en 's Middags op bezoek bij Jantje en Jenne in Warffum.


Gezellig bijgepraat en heerlijke stamppot droge bonen gegeten. Die droge bonen kleven voor mij altijd herinneringen aan. Het was zomers altijd bonen aan een touw rijgen en dan ophangen te drogen. Vervolgens werden ze in een grote trommel gedaan en als we ze wilden eten werden ze gekookt en vaak als stamppot gegeten en zo ook donderdag. HEERLIJK  Zo was het weer zaterdag en is Max naar Janneke geweest en heb ik een ovenschotel gemaakt en de was doorgedraaid. Nu is het zondagmorgen en staan we in de startblokken om naar Broer en Schoonzus te gaan in Stadskanaal. Gaan we ook nog even langs het graf van Pa en Moe. Moeder zou 97 geworden zijn als ze nog geleefd had 24 januari j.l. woensdag. Haar jongste zus belde nog op om even samen stil te staan bij dit feit. De komende week gaan we er weer tegenaan. Maandagmiddag naar de garage. Onze auto maakt een knallend geluid als we de kofferbak openen. Het schijnt een slotje te zijn. We zullen zien. Dinsdag geef ik een rondleiding bij de Fraeylema en woensdagmiddag gaan we naar de notaris om onze testamenten even weer tegen het licht te houden. Verder ga ik mits het weer het toelaat snoeien.



Dus vervelen doen we ons gelukkig niet. 

Ik sluit af met een mooi stukje muziek van Handel. Watermusic

Groetjes en tot volgende week. 





Geen opmerkingen: