zondag 14 januari 2024

geweldig

 zondag 14 januari 2024

Het was een geweldige week. De rust heeft me goed gedaan. Dat ga ik vaker doen. Heb me een aantal keren ingezet voor het project DOS en dat heeft af en toe een mooi effect gehad.









De samenwerking binnen het project wierp zijn vruchten af en ook de contacten. Maandagmiddag hebben we een mooie wandeling gemaakt door Zuidlaren. Dit om even weer door het dorp en het bos te lopen maar ook om de koude wind te omzeilen en dat is goed gelukt. Na de wandeling even een bezoek gebracht aan Ton en Diny die wonen in De Groeve.  Dinsdagmiddag zijn de overburen op nieuwjaarsvisite geweest. Altijd gezellig. Donderdagmiddag was de nieuwjaarsvisite bij de Fraeylemaborg. Heel bijzonder maar wel heel gezellig. In de grote en kleine zaal van de borg waren ronde tafels neergezet en daar konden we plaatsnemen. Een borrel en een toost op het nieuwe jaar en vervolgens gingen we in groepjes door de borg om een aantal vragen te beantwoorden. De winnaars van deze rondgang kregen een koek van de firma Knol uit handen van de nieuwe directeur. Liefke Knol. Hoe toepasselijk wil je het hebben. Vervolgens konden we ons tegoed doen aan een heerlijk stampottenbuffet. 

Geweldig geregeld. En na afloop kregen we een mooie fles met de Fraeylemaborg er op. 

Vrijdagmorgen zijn we naar de huisarts geweest. Gelukkig werden we gelijk geholpen Max kon plotseling niet meer plassen. Dus moeilijkheden met de waterleiding. Na een onderzoek en een pil kwam de boel weer op gang en hij kreeg bekkenspier oefeningen. Dit alles werpt zijn vruchten af. Ik doe mee en samen gaan we als oude mannetjes weer verder, En redelijk opgelucht het weekeinde in. 


Vrijdagavond was en optreden van Bob en Adriaan in het kerkje van Kolham. Prachtige avond beleefd mooie muziek en een ontspannen sfeer. Geweldig



Vervolgens de zaterdag heerlijk rustig na een bezoekje aan schoonzus in Haren. 

Tussendoor hebben we een recept uitgeprobeerd wat we op het programma Binnenste Buiten hadden gezien. Winters Stoofgerecht van kabeljauw met witte bonen, paksoi en saffraan. 

Het was fantastisch die is voor herhaling vatbaar, De komende week wordt het een ander gerecht. Orzo met oesterzwammen, courgetteslierten en pesto. Nu al benieuwd hoe dat smaakt. Alle ingrediënten liggen al in de koelkast te wachten. 

En zo is er een nieuwe week aangebroken. Een bezoek aan Beter Horen om mijn apparaten even door te testen. De kapper om de haardos bij te werken. Lezing van Groei en Bloei over wierdenlandschappen. 

En verder de wandeling met de dorpsgenoten op woensdagochtend en wat er verder nog op ons pad komt. Natuurlijk doen we trouw onze bekkenspieroefeningen. De waterleiding moet in takt blijven. 


Ik wens jullie lieve lezers allemaal een fijne aangename week toe en hoop volgende week even weer contact te hebben. 

Ik sluit af met een mooi Mexicaans muziekje.. Mariachi Mexican music. O om rustig van te worden met heerlijke gerechten die voorbij vliegen. 


Geen opmerkingen: