zondag 19 november 2023

spannend

 zondag 19 november 2023



Het is spannend de komende week. Wij hebben een kiezerspas aangevraagd en ontvangen en kunnen nu overal in Nederland stemmen. Maar waar ga je op stemmen. Ik ben gestopt met kijken naar de debatten. Dat is een geschreeuw en een zwartmakerij waar je niet goed van wordt. Als je de peilingen volgt en zou geloven dan is een groot deel van de bevolking gek geworden volgens mij. Ik heb het idee dat men niet gaat kiezen......het stomste wat een mens kan doen....of men stemt op grond van de persoon. Ik hoop dat een groot deel van de kiezers wel gaat stemmen en de moeite neemt om zich wat te verdiepen in de partijprogramma's. Wat sommige partijleiders er uitkramen is toch verschrikkelijk. En dat elkaar zwart maken is al helemaal verschrikkelijk. O wat leven wij in een verloedert land. Ik hoop dat we ons verstand nog krijgen en woensdag een goede keuze maken. Ik heb mijn keuze gemaakt en mijn stem ga ik op Ameland uitbrengen.


De afgelopen week was druk. Maandag de corona prik gehaald. Geweldig goed geregeld. We zijn om 8.40 vertrokken naar Groningen en waren rond 9.30 weer thuis geprikt en wel. Geen last van gehad. Dinsdagmorgen had ik een bespreking en was Max aan de Mobiegym. Woensdagochtend een mooie wandeling gemaakt. Woensdagavond de eerste repetitie van het kerstkoor.

Donderdagochtend een vergadering en om 11 uur gesprek met de huisarts. Alle bloeduitslagen zagen er goed uit en ik hoefde me niet bezorgd te maken over een plek op mijn arm en het hoesten in de ochtend. De plek op mijn arm heb ik zalf voor gekregen en het hoesten is een gevolg van een scheur in het middenrif. Daarvoor moet ik levenslang een maagbeschermer gebruiken.

Nou dan hoop ik dat ik die nog lang mag gebruiken. Ik wilde er vanaf maar dat kan niet. Vrijdagochtend een bespreking over mijn activiteiten voor DOS. Krijg er steeds meer zin in en het begint helemaal vorm te krijgen. 

En dan gisteren. de verjaardag van Stijn de zoon van mijn neef Sander en zijn vrouw Anne Miek.


Al weer 10 jaar. Dan zie je de trotse grootouders kijken naar die grote jongen en zijn zusje en alle andere kleinkinderen. Leuk om te zien hoe de familie toch in stand blijft. Ik denk dan wel eens wat zouden mijn ouders trots zijn als ze dit nog hadden kunnen meemaken. En dan vandaag...dat wordt wassen en boenen en de koffers pakken. We gaan een weekje suppoosten tijdens de kunstmaand op Ameland. Het beloofd weer een mooie week te worden. Het weer wordt wat beter maar de kunst ziet er weer mooi uit en we verblijven in een mooi appartement in Nes en suppoosten op allerlei locaties in Nes. Halve dagen dan hebben we ook nog tijd om zelf op stap te gaan over het eiland. We vertrekken maandagochtend en gaan met de boot van 12.15 uur. De maandag er op gaan we weer naar huis. 

dinsdag starten we in de doopsgezinde Kerk in Nes 


woensdag in de Nederlands Hervormde kerk 


donderdag in Ameland State 


vrijdag in de molen Phenix 


zaterdag weer in de doopsgezinde kerk 

zondag weer in Ameland State 

Volgens mij doen we dit al voor het 10 jaar en we vinden het nog steeds leuk. 



Voor woensdag veel wijsheid en kies.

Ik sluit af met een muziekje het is Koos Alberts die zong in 1984 over Ameland.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer mooi geschreven Bert! En wat vinden wij het fijn dat jullie al 10 jaar Stijn (en Elise) zien opgroeien, echte suikerooms 😊👍🏻!! Heel veel plezier toegewenst op Ameland, we zien de foto’s wel voorbij komen denk ik 😊!! Groetjes 👋

Anoniem zei

Veel plezier op Ameland, daarnaar een afspraak maken..

Anoniem zei

Weer een mooi verhaal, .