zondag 6 augustus 2023

wennen

 zondag 6 augustus 2023 

Wennen dat is het aan al die nieuwe dingen. De gehoorapparaten voldoen nog goed, maar de telefoon geeft problemen. Daardoor heeft hij geen verbindingen met de apparaten wat maakt dat ik ze niet in kan stellen. Ik naar de winkel....blijkt dat ik het ook handmatig kan doen. Toch maar een nieuwe telefoon gekocht. De oude kon af en toe mijn activiteiten niet meer volgen. In de winkel één uitgezocht wordt hij de volgende dag afgeleverd. Niet thuis dus naar een afhaalpunt en daar het ding in ontvangst genomen. Gevolg zelf alles overzetten. Dit vergt het nodige maar het is gelukt. Behalve de hoorapparaten. Maar daar ga ik vandaag een vervolg aan geven. Ik zal het voor elkaar krijgen. Het is wennen in deze nieuwe tijd. En ja hoor het is inmiddels gelukt. 


Zo zijn we bij Elly geweest in Lauwersoog die heeft daar een vakantiewoning. Gezellig om weer bij te praten. Met elkaar geluncht en wat reparaties verricht. Ze had gasten gehad en die hadden de zadels van haar fietsen verlaagd met als gevolg dat Elly nu op de pot zat. Dus die maar even weer afgesteld en zo wat andere klusjes geklaard. Was al vaak langs het park gereden maar was er nog nooit op geweest. Wat een groot park en wat keurig verzorgd allemaal. Na dit bezoek hebben we later gegeten bij Waddengenot aan zee.We waren toch in de buurt. Ooit een paar jaar geleden totaal opgebrand en nu helemaal weer open. Geweldig wat een mooi bedrijf en wat gastvrij personeel. Het was genieten. 

Woensdagochtend hebben we gezellig met elkaar weer gewandeld. 

Donderdagochtend zijn we met de auto naar de garage geweest en hij is weer helemaal up to date. 

Het duurde even, maar de koffie en de hele entourage bij garage Terpstra is prima. We hebben ons best vermaakt en hebben daar op het industrieterrein in Groningen ook nog een uur gelopen. En daar bij de KNP winkel een nieuwe telefoon gekocht. 

Vrijdagmiddag zijn we bij een neef van Max en zijn vrouw op visite geweest in Emmen en hebben daar een aantal plezierig uren doorgebracht. Fokke is een niet onverdienstelijk schilder en hij is een belangrijke aanjager van het Rembrandproject in de oude dierentuin van Emmen. We hebben heel wat onderwerpen bij de kop gehad. 

Zo zijn we al weer bij de zaterdag beland en op die dag hebben we allerlei klussen gedaan. 

Vandaag gaan we verder met de klussen maar hebben om 4 uur naar de voetbalwedstrijd van de dames gekeken. Het is 2-0 geworden en Nederland moet nu verkassen naar Nieuw Zeeland om daar te spelen tegen Spanje. Dan mogen we nog eerder aan de bak. Op vrijdag 11 augustus om 3 uur. Maar de TV op de slaapkamer doet het na vele jaren nog steeds goed dus we kunnen er bij blijven liggen. 



 

De komende week hebben we verder een vrijwel lege agenda. We hopen op mooi weer kunnen we fietsen en de tuin weer wat beter op orde brengen. Vrijdagavond gaan we naar de voorstelling van Boer Koekoek. Volgende week zal ik laten weten hoe het was. 

Ik wens jullie een fijne week toe. Sluit nu af met het bekende lied van boer Koekoek samen met vader Abraham zong hij: Den Uyl is in den olie. Groetjes. 


 

Geen opmerkingen: