zondag 27 augustus 2023

pech

zondag 27 augustus 2023 

Pech dat hadden we de afgelopen week. Alles wat oud wordt moet soms vervangen. Het fonteintje in onze WC vertoonde een probleem. De kraan zat vast en we gebruiken hem haast nooit dus de legionella ligt op de loer. Ik dacht probeer hem eens los te draaien en toen ging het mis. Grote lekkage. De hoofdkraan dicht gedraaid en vervolgens alles weer droog gemaakt. Maar ja zo konden we ook werkelijk niets meer. De oplossing dacht ik gevonden te hebben door de leiding door te zagen. We hadden al besloten er geen water meer op te doen. Vervolgens gevraagd aan de overbuurman of hij ook een sleutel had die op de moer paste. De buurman liep mee en we gingen samen aan de slag. Lukte niet. Vervolgens ik naar de doe het zelf zaak om soldeer en dergelijke. Thuis aangekomen met alles bleek er nog steeds water in de leiding te zitten en ja dan gaat soleren niet. De ontluchting voor de leiding doet het ook niet meer. Jaren niet gebruikt en helemaal vast. Een installateur proberen te bellen. 4 gebeld allemaal op vakantie. Ik weer naar de doe het zelf zaak en ouderwetse slangenklemmen gekocht. Stuk tuinslang er op en de klem aangedraaid en klaar was kees. We konden de waterleiding weer gebruiken. Maar het is tijdelijk en als de vakantie van de installateur over is moet die er toch even bij om wat wijzigingen aan te brengen in ons systeem. 


Woensdagochtend ben ik naar Certe geweest voor bloedafnamen dus weer een lekkage, maar die stopte al snel. Er moet onderzocht worden of mijn bloedwaardes weer normaal zijn. A.s. maandag belt de maag darm lever arts wat we gaan doen of dat we de behandeling stoppen. Ik hoop dat laatste en dat ik van de staalpillen af kan. We wachten af. 

En op woensdagavond zijn we naar de voorstelling Ripperda geweest in Maarhuizen. Dit was een verjaardagscadeau van de overburen en we hebben genoten van de voorstelling. Je hoort er allerlei verschillende verhalen over zelfs mensen die in de pauze weggaan. Maar wij vonden het prachtig.   

En zo vloog de week weer voorbij. Met veel tuin werk en af en toe een regenbui is het weer gelukt. 

De komende week volgt maandag een gesprek met de mdl arts. Op woensdag naar de kapper en donderdag een overleg van de vrijwilligers bij de kerk. En dan zaterdag op verjaardag bij Elise in Assen. 

Dit is de kleindochter van mijn broer Elise wordt al weer 7 jaar. 

 

En zo sluit ik af met de vierjaargetijden van Vivaldi op Viool. Fijne week lieve lezers. 




Geen opmerkingen: