zondag 25 juni 2023

macht

 zondag 25 juni 2023 

Macht wat is dat toch een raar iets. Het zijn de machtswellustelingen die de hele wereld op hol jagen.




 

Mensen vluchten, verhongeren of worden afgeslacht. Wie weet wat ons nog boven het hoofd hangt. 

Er zijn nu onlusten in Rusland en een kat in het nauw maakt rare sprongen. De kerncentrale in de Oekraïne  die wellicht gebruikt kan worden om een ramp te veroorzaken? Wie zal het zeggen. 

Zelensky heeft het er al een paar keer over gehad. En als je kijkt naar de dam doorbraak die is voorspeld dan zou het best eens kunnen gebeuren dat we een tweede Chernobyl zouden kunnen krijgen. 

Wat ook zou kunnen gebeuren? Laat een krachtige kernbom in de Noordzee ontploffen en er ontstaat een vloedgolf die heel veel watersnood kan veroorzaken met alle naweeën van dien. Het ziet er niet best uit allemaal. Bah wat zijn mensen toch rare wezens.....sommige tenminste. 

De afgelopen week zijn we naar Zandeweer geweest om daar met een aantal mensen te praten over de aardbevingen in ons gebied. Het was een goed georganiseerde bijeenkomst. We kwamen er beide met een goed gevoel vandaan. Ben heel benieuwd wat er met de weerslag van de dag wordt gedaan.

Het mooie dorpshuis 't Klokhoes 

 Ik hoop dat het gif uit de samenleving wordt gehaald. 

Woensdag hebben we weer een dorpswandeling gemaakt en dat was weer gezellig. We zijn door het dorpsrandpark gelopen waar veel kattenstaarten bloeien. 

De lythrum salicaria robin



Donderdagavond heb ik een gezellige avond mogen beleven met mijn oud collegae Jenny en Vera. 

We hebben heerlijk gegeten bij Loetje aan het Paterswoldsemeer . 

Vrijdagmorgen hebben we bezoek gehad en vrijdagmiddag zijn we op bezoek geweest bij Janny die is ontslagen uit het UMCG en zit nu in het revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl. 


Daar moet ze verder revalideren en herstellen van haar luchtweg problemen. 

En zo vliegen we weer door naar de komende week, vanmiddag hebben we een verjaardagfeestje van onze neven Mark en Sander die gisteren 40 zijn geworden. 


Volgende week zal ik laten weten hoe het geweest is. 

Ik sluit mijn blog nu af met een liedje van The Amazing stroopwafels. KEES



Geen opmerkingen: