zondag 23 april 2023

positief

 zondag 23 april 2023 

Positief dat moet een mens zijn. Maar niet je ogen en oren sluiten voor alles. 

Zo kreeg ik een zeer pijnlijke voet in het begin van de week. De huisarts maar gebeld. Bleek een ontsteking te zijn. Ik zei tegen haar ik heb het met u gehad over euthanasie.


Maar dat gaan we nog niet doen was haar reactie. Nou met al die mankementen ben ik het zo langzamerhand zat. Een ontstekingsremmer en daar ging ik weer. Moet zeggen dat die pil goed werk heeft gedaan. Twee dagen later kon ik weer fatsoenlijk lopen en kreeg ik ook minder last van mijn schouder. Vrijdagmiddag een overleg met de arts van het ziekenhuis. Mijn HB is bijna weer op peil en dat merk ik ook. Niet meer zo moe......wat...... ik heb weer energie. Kleur op mijn gezicht en geen duizelingen met hartkloppingen. 

Het resultaat van dat gesprek was medicatie aanpassing en over 4 maand een nieuwe bloedtest met een gesprek. Toen de fysio, die vond dat mijn vorderingen van dien aard waren dat ik wel zonder kon en de oefeningen zelf kon doen om alles tot een goed einde te brengen. 

Nou dan wordt je toch vrolijk en positief. Dus gelijk maar wat plannen gemaakt. 

De afgelopen week was heus niet allemaal treurnis. Max moest naar de paradontoloog en we zijn met de auto naar Groningen gereden. Hij naar zijn behandeling en ik naar het Groningermuseum. Wilde zo graag de vaandeldrager zien en die heb ik in alle rust kunnen bekijken. Prachtig, het kost wat maar is heel mooi. 


Vervolgens ook nog maar de expositie van Versace bekeken en de jurk die Diana ooit droeg eens goed bekeken. 
Toen Max klaar was en we weer terug reden hebben we afgesproken de komende week samen te gaan kijken. 
Vorige week zondag bedachten we de bollenvelden in Drenthe te gaan bekijken, maar helaas die bloeiden nog niet. Het was wel prachtig weer, dus maar een terrasje gepakt.. 
In Westerbork bij de Abdij. 
Mooie plek om even te genieten van iets lekkers en van al die mensen die voorbij kwamen. 
Dinsdagmiddag zijn we op bezoek geweest bij een oud collega van Max  We hebben een gezellige middag gehad met elkaar. Woensdagmiddag zijn we op bezoek geweest bij Max zijn nicht en haar man. 
Was ook super gezellig en we hebben veel wijsheden uitgewisseld. 
Donderdagavond ben ik op een vergadering van de Fraeylemaborg geweest. Hier hebben we weer veel ontwikkelingen gehoord en veel van gedachten kunnen wisselen. Een in het oog springende ontwikkeling is de definitieve plaatsing van het paviljoen uit Augsburg de Fuggerei.
Ik heb er al eens over geschreven in een blog enkele maanden geleden. Het is een prachtig project. 
Dit grote gebouw wordt op het weiland naast de borg geplaatst en zal dienen als expositieruimte. 
Vanuit het grote raam krijg je zicht op de borg. 
Er worden rondleidingen verzorgd is de bedoeling en de expositie over het project uit Augsburg zal er ongeveer een half jaar plaats vinden. 
In de loop van dit jaar zullen de vorderingen van de bouw zichtbaar moeten zijn. 
Maar eerst moet dit grote gebouw vanuit Augsburg op transport naar Slochteren. 
Zo kwamen we via vrijdag bij de zaterdag. 
We zijn naar het afscheidshuis geweest in Sappemeer. Daar hebben we gekeken hoe het gebouw is ingericht.



Het geheel was keurig verzorgd en maakte een heel huiselijke indruk. 
Na dit geheel hebben we nog even de koepelkerk bekeken die ook onderdeel uitmaakte van de open dag als mogelijkheid om vanuit de koepelkerk begraven of gecremeerd te worden. 


Vervolgens zijn we naar het bus museum gegaan. Daar was een open dag ter ere van het 45 jarig bestaan en als donateur moet je daar toch wel even naar toe. 
Het busje van RTV noord stond buiten als een publiekstrekker. Dit busje werd altijd gebruikt voor de zaterdag en zondag uitzending, dan gingen ze hiermee de provincie in om verslag te doen. Nu hebben ze een nieuwe bus en hebben ze de oude aan het museum geschonken. 


Zo zijn we bij vandaag aangekomen en dat beloofd een rustig dagje te worden. Broer en schoonzus komen op bezoek en het beloofd redelijk weer te worden. 
Zo ben ik aangekomen bij een nieuwe week en hoop ik dat die er positief uit blijft zien. Woensdagmiddag gaan we op bezoek bij dhr. en mevr. Knape die we hebben leren kennen tijdens de kunstmaand op Ameland. Ze zijn van Ameland verhuisd naar Meerstad. 
En dan is het donderdag- Koningsdag . Dan wordt de vlag in top gehesen met wimpel. 

Wat we verder nog doen? Volgende week zal ik verhalen. 
Voor nu stop ik en wens jullie lieve lezers allemaal een hele fijne week toe en ik hoop dat alles positief zal verlopen. 
Ik sluit af met een mooi lied van Robert Long mijn favoriete artiest. Helaas veel te vroeg overleden. 
Liedjes als Lang genoeg jong, Liedje voor als ik, Nou En, Le Stelle Quasú Brand, Strand Schathemelrijk, Seizoenen en Ach liefde het zijn allemaal pareltjes. 
Ik laat nu STRAND horen. 
De komende weken zal ik een aantal andere laten horen. 








Geen opmerkingen: