zondag 9 april 2023

de tijd vliegt

zondag 9 april 2023
Vrolijk Pasen

De tijd vliegt. Het is a.s. zaterdag al weer 11 jaar geleden dat ik ben begonnen aan mijn voettocht naar Santiago de Compostella.

Een moment om nooit te vergeten
Zo werd ik uitgezwaaid door mijn collegae en aanhang. Dit op het station van Haren. 
Helemaal alleen op stap maar niet alleen.
Het is al weer 25 jaar geleden dat mijn ouders gingen verhuizen van Veenhuizen naar Gasselte. Afgelopen vrijdag zijn we naar de begrafenis geweest van dhr. van het Hof. Net als mijn ouders de eerste bewoner van dit complex. Heb veel meegemaakt in dat appartementen gebouw en hij was een man waar je op kon bouwen. Derhalve vond ik het belangrijk om naar de begrafenis te gaan, als oud voorzitter van de VVE.
Dit is een schilderij van het Witte Kerkje in Gasselte,  van hieruit is Henk begraven. De kerk zat helemaal vol. Hij was een zeer gewaardeerd mens. We hebben de condoleance niet bezocht omdat we de familie verder niet kennen. Zijn vrouw was al overleden en ze hadden geen kinderen. In plaats daarvan hebben we koffie gedronken en een pannenkoek gegeten. Och wat is het een gezellig restaurant 't Moatie in Gasselte.

Hierna moest ik naar de fysio en die heeft me even flink onder handen genomen. Op een bepaald moment zei ik nou het is de lijdensweek ik voel het goed. 

Woensdagochtend was het weer het wandelmoment alleen deze keer was het eerst koffie drinken en daarna wandelen. Dit in verband met filmopnames. 


Donderdagochtend ben ik weer wezen zwemmen en dat voldeed goed. Vooral doorgaan zei de fysio therapeut. 


En dan staat de paashaas weer voor de deur. We gaan vanochtend heerlijk ontbijten en vanmiddag aan een aspergemenu die bestaat uit aspergesoep, asperges met ham en krieltjes en een heerlijk toetje na. 


Het is bij ons traditie asperges met Pasen. Ze zijn dit jaar duur, maar ja beter duur dan niet te koop. 

Aan de buitenkant heb ik deze keer wat versiering aangebracht. 

De komende week gaan we kijken hoe dat verder verloopt. Morgen ga ik even naar de Welkoop om een voederhuisje te kopen en wat spullen voor de tuin. Dinsdag wordt om 10 uur dit schaap geschoren. De kapper staat dan met de schaar klaar. Woensdag gaan we wandelen en daarna met de hele groep gezellig lunchen. Donderdag gaan we koffie drinken bij Irene in Siddeburen en gedenken we het overlijden van mevrouw Riepma al weer een jaar geleden. 


Vrijdag is het weer naar de fysio en dan is er zaterdag een vrienden dag bij de Fraeylemaborg. Daar denk ik nog even over na of ik daar naar toe ga. Het is dan 15 april en dat is de huwelijksdag van mijn ouders en ook de vertrekdatum van mij om aan de tocht naar  Santiago de Compostella te beginnen. Kan zijn dat we wel de fiets pakken om alles de revue te laten passeren. Wat of het geworden is kun je de volgende week lezen.

De foto moet opnieuw worden ingelijst.
Dit is de verlovingsfoto van mijn ouders. 
op 15 april 1950 zijn ze getrouwd als weer 73 jaar geleden. Een jaar later kwam ik ter wereld. Op 30 mei 1951. Waar blijft de tijd. Ja ik begon met de tijd vliegt, zeg dat wel. 
 

Voor nu stop ik met O Haupt voll blut und wunden uit de matthew passion. 

Fijne paasdagen en een goede week, dat wens ik jullie toe. 

 



Geen opmerkingen: